logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RAR podzielony na części – jak wypakować wybrany plik bez wszystkich partów?

mark-l 29 Paź 2007 18:44 3016 5
REKLAMA
  • #1 4427320
    mark-l
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam

Czy jest możliwość rozpakowania tylko jednej części z podzielonego archiiwum ponieważ całe archiwum ma kilkadziesiąt części ale nie potrzebuje wszystkich plików. Jeżeli można to jakim programem?
    Próbowałem winrarem to pisze mi że musze zacząć od pierwszej części a jak 7-zip'em to wyskakuje błąd CRC.
  • REKLAMA
  • #2 4427347
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4427408
    Brauniack
    Poziom 27  
    Ocena: 48
    Nie można, należy rozpakować całe archiwum
  • REKLAMA
  • #4 4428551
    Micharlito
    Poziom 35  
    Ocena: 67
    CRC to błąd zapisu/odczytu danych zwykle odczytu. Można odczytać tylko musisz mieć party na których leży owy plik ale nigdy nie wiesz gdzie leży akurat plik który chcesz wyciągnąć.
    http://www.eprogramy.net/eprogramy/program/461 spróbuj tego
  • REKLAMA
  • #5 4428602
    j34
    Poziom 10  
    niestety musisz otworzyć całe archiwum
  • #6 4428992
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 484
    Jeżeli to archiwum rar'a to da się. (Chociaż myślę że przy zipie też się da ale nie próbowałem).
    W pierwszym pliku będziesz miał "spis treści" zawartości archiwum.
    Edytuj (otwórz) za pomocą win rara pierwszy spakowany plik (wszystkie pliki archiwum w tym samym katalogu).
    Odszukaj interesujący cię plik w otwartym archiwum (w otwartym piewszym pliku).
    Zacznacz go i naciśnij "wypakuj do ..." Winrar sam będzie wiedział z której cząści archiwum skorzystać i wypakuje to co chcesz.

Dodatkowo jezeli cały oryginalny plik zmieściłby się w danej części archiwum da się go normalnie rozpakować. Otwórz daną część archium w winrarze złap plik i przeciągnij na pulpit.
REKLAMA