witam kolegów.
opiszę swój problem:
mam dysk twardy caviar 120gb z dwiema partycjami włożony w obudowę pod usb, pewnego razu kopiowałem sobie dane na jedną z partycji na tym dysku no i podczas kopiowania zbrakło zasilania i po ponownym podłączeniu nie widzi danych na tej partycji na którą były kopiowane dane, druga jest ok ale jak chcę kliknąć na drugą to wyświetla sie komunikat "ścieżka dostępu lub katalog mogą być uszkodzone".
po kliknięciu an właściwości tej partycji pokazuje ze ma 0mb pojemności.
Próbowałem coś zdziałać partition magic ale nawet przy próbie skanowania wyskakuje ze jest za dużo błędów i sprawdzanie jest przerwane.
Nie próbowałem formatować gdyż zależy mi na danych tam umieszczonych.
Podejżewam ze da się sformatować i żeby wszystko grało ale chcę odzyskać dane.
Jest jakaś szansa na ratunek ??
Poprawiłam temat postu, post jednak proszę poprawić samodzielnie.
Proszę zapoznać się z regulaminem tego forum i stosować się do niego.
Proszę nie używać wielokrotnie ??, to na prawdę nie są ozdobniki.
Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego. Zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką. Przecinki również się przydają...
charm_spider
opiszę swój problem:
mam dysk twardy caviar 120gb z dwiema partycjami włożony w obudowę pod usb, pewnego razu kopiowałem sobie dane na jedną z partycji na tym dysku no i podczas kopiowania zbrakło zasilania i po ponownym podłączeniu nie widzi danych na tej partycji na którą były kopiowane dane, druga jest ok ale jak chcę kliknąć na drugą to wyświetla sie komunikat "ścieżka dostępu lub katalog mogą być uszkodzone".
po kliknięciu an właściwości tej partycji pokazuje ze ma 0mb pojemności.
Próbowałem coś zdziałać partition magic ale nawet przy próbie skanowania wyskakuje ze jest za dużo błędów i sprawdzanie jest przerwane.
Nie próbowałem formatować gdyż zależy mi na danych tam umieszczonych.
Podejżewam ze da się sformatować i żeby wszystko grało ale chcę odzyskać dane.
Jest jakaś szansa na ratunek ??
Poprawiłam temat postu, post jednak proszę poprawić samodzielnie.
Proszę zapoznać się z regulaminem tego forum i stosować się do niego.
Proszę nie używać wielokrotnie ??, to na prawdę nie są ozdobniki.
Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego. Zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką. Przecinki również się przydają...
charm_spider
Moderowany przez jankolo:Przeniosłem z działu Komputery Hardware