logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z dysku Caviar 120GB po utracie zasilania?

czarnuch1982 31 Paź 2007 09:51 1995 5
REKLAMA
  • #1 4432606
    czarnuch1982
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam kolegów.
    opiszę swój problem:

mam dysk twardy caviar 120gb z dwiema partycjami włożony w obudowę pod usb, pewnego razu kopiowałem sobie dane na jedną z partycji na tym dysku no i podczas kopiowania zbrakło zasilania i po ponownym podłączeniu nie widzi danych na tej partycji na którą były kopiowane dane, druga jest ok ale jak chcę kliknąć na drugą to wyświetla sie komunikat "ścieżka dostępu lub katalog mogą być uszkodzone".

po kliknięciu an właściwości tej partycji pokazuje ze ma 0mb pojemności.

Próbowałem coś zdziałać partition magic ale nawet przy próbie skanowania wyskakuje ze jest za dużo błędów i sprawdzanie jest przerwane.

Nie próbowałem formatować gdyż zależy mi na danych tam umieszczonych.

Podejżewam ze da się sformatować i żeby wszystko grało ale chcę odzyskać dane.

Jest jakaś szansa na ratunek ??

Poprawiłam temat postu, post jednak proszę poprawić samodzielnie.
    Proszę zapoznać się z regulaminem tego forum i stosować się do niego.
    Proszę nie używać wielokrotnie ??, to na prawdę nie są ozdobniki.
    Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego. Zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką. Przecinki również się przydają...
    charm_spider

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z działu Komputery Hardware

• REKLAMA
  • #2 4432650
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4432658
    mieszko89
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    witam spróbuj otworzyć tą partycje programem partition explorer zawartym w pakiecie hart disk manager

Proszę poprawić post.
    Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego. Zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką.
    charm_spider
  • REKLAMA
  • #4 4432664
    bms777
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ja tylko napisze co kiedys zrobiłem jak kompa czysciłem i wpiąłem dysk i tez jedna partycja po kiknięciu wyskakiwało "ścieżka dostępu lub katalog mogą być uszkodzone" dziwna sprawa ale zmieniłem literke dysku normalnie byłem w szoku bo pomogło ;) czemu to tak mogło sie stać .. jst jakieś logiczne wytłumaczenie ?? :))

Proszę poprawić post.
    Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego. Zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką.
    Proszę dbać o styl wypowiedzi oraz nie używać wielokrotnie ??, to na prawdę nie są ozdobniki.
    charm_spider
  • REKLAMA
  • #5 4434105
    BIGOLSEN
    Poziom 31  
    Ocena: 45
    Tak jak to opisał Nirvanowiec , wykonaj kopię 1:1 np. Copyr-em i dopiero na niej próbuj różnych opcji . Możesz użyć wówczas Testdisk-a , czy innych programów np. do odzyskiwania danych .
    Dyski podpinane przez USB , mogą mieć za każdym razem zmienianą literę dysku . Sróbuj podpiąć ten dysk pod kanał IDE i dopiero wtedy naprawiaj/odzyskuj .

Pozdrawiam .
  • #6 4451133
    czarnuch1982
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    BIGOLSEN napisał:
    Tak jak to opisał Nirvanowiec , wykonaj kopię 1:1 np. Copyr-em i dopiero na niej próbuj różnych opcji . Możesz użyć wówczas Testdisk-a , czy innych programów np. do odzyskiwania danych .
    Dyski podpinane przez USB , mogą mieć za każdym razem zmienianą literę dysku . Sróbuj podpiąć ten dysk pod kanał IDE i dopiero wtedy naprawiaj/odzyskuj .

Pozdrawiam .

Dziękuję ci kolego za pomoc-pomogło.
    Wszystkim dziękuję.
REKLAMA