logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FORD 5000, wyłącza się po wpisaniu poprawnego kodu

rybik77 01 Lis 2007 21:10 2258 5
REKLAMA
  • #1 4437849
    rybik77
    Poziom 10  
    Witam,

posiadam oryginale radio Forda na kasety 2DIN, po wpisaniu kodu radio:
    -włącza się, chodzi minutę, dwie i wyłącza się, pojawia się opcja wpisania ponownie kodu
    -wyłącza się, pojawia się opcja wpisania ponownie kodu

Czy może orientuję się ktoś co się stało z radyjkiem?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4437887
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 94
    najpierw zacznij od sprawdzenia zasilania powinno miec dwa napięcia zasilajace i dwie masy
  • REKLAMA
  • #3 4437895
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Niestety, jasnowidza nie zatrudniamy ale proponują na początek sprawdzić czy zasilania są poprawne.

SławeK
  • REKLAMA
  • #4 4437899
    w.endriu
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    Po pierwsze to spytam czy to się dzieje w aucie na zasilaniu w samochodzie czy na stole dwa plusy i dwa minusy poprawnie podłączone .Moim zdaniem brakuje ci jednego zasilania +12V mirnikiem lub prubówką sprawdz.Potem mozna sie zagłebiać w zasilanie samego radia.
  • REKLAMA
  • #5 4438016
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    A mi się wydaje, że brak jednej masy. Bez obu plusów nie włączyłoby się wcale, na jednej masie po wpisaniu kodu robi reset. Chociaż miałem raz przypadek, że Ford 5000 resetował się po wpisaniu kodu i w kostce było ok ale były zjedzone ścieżki w radiu po mocnym podlaniu.
  • #6 4438155
    rybik77
    Poziom 10  
    SlaweK napisał:
    Niestety, jasnowidza nie zatrudniamy ale proponują na początek sprawdzić czy zasilania są poprawne.

SławeK

Pan Moderator, a taki niemiły.. tysiące jest na forum podobnych tematów, mam problem i wpadłem na forum elektroniczne, żeby mi ktoś pomógł.

Dzięki chłopaki, jutro z rana zacznę sprawdzać podłączenie radia.

Pozdrawiam
    Robert
REKLAMA