logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy głośniki RH Sound 12 95dB/97dB są warte zakupu do nadstawek estradowych?

wiewior_kg 02 Lis 2007 17:11 3204 5
REKLAMA
  • #1 4440486
    wiewior_kg
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Witam. Ostatnio znalazłem w internecie firmę sprzedającą głośniki RH Sound. Na elektrodzie cos mi nie działa wyszukiwarka więc nie mam narazie jak sprawdzi co i jak.
    http://www.elektroakustyka.pl/QS/index.php?p=productsList&iCategory=19
    Myslę o zrobieniu dwóch nadstawek estradowych na tych głośnikach 12". Kosztują 136 zł i mają 95dB 1w/1m więc chyba niezły wynik :). Jest też wersja 12" 97dB i kosztuje niecałe 190zł :D. Może jest ktoś kto spotkał się z tymi głośnikami i potrafi określi rzetelnoś podanych parametrów ?? Jeżeli się okaże, że parametry są prawdziwe to chyba mamy nowy, tani, dobry głośnik do tańszych paczek estradowych :). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4442223
    dziadu1986
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    mam suba na glosniku tej firmy, gra rok i jeszcze sie nie rozlecial, za ta cenę polecam ;)
  • REKLAMA
  • #3 4443003
    SzokalML
    Poziom 36  
    Ocena: 98
    co ciekawe, wg. papierowych danych ta tańsza wersja niżej schodzi. A wykresu ni ma (ja nie widzę). Ale inne dane są. Głośniki nie są zbyt popularne, więc nie wiem czy ktoś tu się wypowie :)
  • REKLAMA
  • #4 4443286
    wiewior_kg
    Poziom 26  
    A szkoda :) Swego czasu Silver Sound polecał aktywne plastiki właśnie tej firmy jako dobre paczki na rozpoczęcie jakiejkolwiek działalności związanej z nagłaśnianiem czegokolwiek a podejrzewam, że do tych paczek pakują właśnie te głośniki więc wychodzi na to, że za tą cenę się jak najbardziej opłaca. To już STX kosztuje mniej więcej tyle samo lub nawet więcej już nie pamiętam a ma 92dB i ledwo ciągnie średnie tony. Tutaj za 180zł mamy 97dB i pewnie dobrze się nadaje do konstrukcji 2-drożnej z jakimś 1" driverkiem np. Selenium DH200-e-e. Czyli ze względu na małą popularnośc tych głośników pozostaje mi sklepanie paczek na tych głośnikach i opisac co i jak. Myślałem właśnie o takiej konfiguracji jak wyżej napisałem a z czasem można dożucic jakis subwoferek jeden lub dwa na 15" tej samej firmy. Szkoda, że maja tylko 2 modele końcówek bo również są tanie a wyglądają porządnie :). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 4445364
    diyManiek
    Poziom 29  
    Ocena: 65
    Dziwie sie czemu silversound polecal ten badziew... Mialem aktywne 1x15 RH sound i z brzmieniem byla totalna padaka. Srodek jeden wielki jazgot, górka rowniez. Mialy te paczki posłużyć jako odsłuchy i nie sprawdzily sie.
    Co do efektywnosci to maja ok 95dB lub mniej. Graly o polowe ciszej niz 10`` celestion.
    Ciekawa sprawa jest tez reklamacja. Otoz okazało sie, ze firma RHsound nie przyjmuje reklamacji. Dobrze, ze kupilem ten sprzęt w hurcie przynajmniej nic nie bylo w plecy...

Same głośniki pólka wyżej niz alphard powiedzmy, ze sa porównywalne z seria PS, ale nadal jest to tania chinszczyzna.
    Jak ktos chce tanie 10, 12, 15`` mozna wziasc Monacora. Mialem od nich najtansza 10`` ok. 70zl i bardzo mnie milo zaskoczyła, srodek ok, dynamika również.
  • #6 4445777
    wiewior_kg
    Poziom 26  
    Szkoda bo myślałem, że są spoko za tą cenę :(. Chyba jednak zostanę przy Eminence Gamma 12. Drożej, ale wolę poczekac i dopłacic niz pozniej stękac, ze cos sie rozwaliło na pierwszej imprezie ;). Pozdrawiam.
REKLAMA