logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprzęt do serwisu GSM: UFS-3 Tornado do zdejmowania sim locków i naprawy softu?

pawcik93 03 Lis 2007 21:42 2432 20
REKLAMA
  • #1 4443345
    pawcik93
    Poziom 10  
    Witam chcialbym założyć mały serwis ale na razie mam zamiar tylko zdejmować sim locki , wgrywać pl menu no i jakąś naprawę softu . Z tego co widzę to chyba najlepsze do mnie bedzie UFS-3 Tornado a wy jak myślicie ?

Moderowany przez marek216:

Zmieniłem temat. Poprawiłem pisownię. Wywaliłem linki do aukcji.
    Zapoznaj się z regulaminem, bo jak Ty nie będziesz się do niego stosował to ja będę "nagradzał"

• REKLAMA
  • #2 4443374
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4443404
    pawcik93
    Poziom 10  
    Wlasnie ze szukalem aukcji gdzie sa juz kable zebym nie musial osobno szukac . To jesli skontaktuje sie z tym gosciem to on mi sprzeda taki zestaw kabli ? Jaka moze byc cena ?
  • #4 4443590
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    kable ok 200zl powinienes dostac :D także polecam hwk mikro :D
  • #5 4443766
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4444000
    gsm-sklep
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Na start HWK MICRO + komplet kabli

Mysle ze to powinno na poczatek wystrarczyc
  • REKLAMA
  • #7 4444004
    pawcik93
    Poziom 10  
    No ale gdybym chciał kupić pierw ufsa z kablami a pozniej dokupił hwk ? Wogole to można tak zrobić ? Ile by kosztował ? gsm-sklep jak to mam kupić samego hwk jak wcześniej mi mówią ze to sama podstawką pod ufsa ?
  • #8 4444054
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    birz HWKmikro przeciez to cen zwyklego ufsa
  • REKLAMA
  • #9 4444422
    gsm-sklep
    GSM Product Supporter
    Czlowiek dobrze radzi ... :)
  • REKLAMA
  • #10 4444464
    pawcik93
    Poziom 10  
    No to chyba na początek wezmę ten zestaw hwk , ufs i dokupie jakieś kable . Ale to dopiero za jakis czas pierw poczytam trochę forum itd. A gdybym miał kupić te kable to jakie byście mi radzili ? Jakie są waszym zdaniem najczęściej używane ? Myślałem ze conajmniej 50 musiał bym miec a wy jak myślicie ?
  • #11 4444494
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    kup zestaw cały a nie pojednyczo i bedziesz miał z gówy, z doœwiadczenia wim ze do nokii wsyrki sa potrzebne
  • #12 4444838
    pawcik93
    Poziom 10  
    no hwk i ufs wziolbym razem a kable osobno bo na allegro nie ma zestawu z . To co myślicie o tych kablach ? Jakie powinienem kupić ?
  • #13 4445135
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    poszukaj w jakis hurtowniach moze beda mieli w ofertach zestaw kabli tez polecam ci Hwk micro to jest ufs z wbudowana hwk czyli 2 w 1 za cene jednego lepiej ci sie to oplaca niz kupowac najpierw ufsa a pozniej do niego dokupowac hwk
  • #14 4445320
    Smok92
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Mżesz też kupić, jakąś używke Ufs-3 . N-box , Twister a tornado to to samo . Hwk możesz Zemulować do wersji 3.01 , zawsze coś . Jak na początek powinno starczyć . P.s Na allegro widziałem N-boxa z kablami za 260 :D
  • #15 4445340
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Smok92 napisał:
    Mżesz też kupić, jakąś używke Ufs-3 . N-box , Twister a tornado to to samo . Hwk możesz Zemulować do wersji 3.01 , zawsze coś . Jak na początek powinno starczyć . P.s Na allegro widziałem N-boxa z kablami za 260 :D

Wolał bym dołożyć i kupić nowego mikro + zestaw kabli. Wtedy mamy supporty.... i aktualizacje dla sprzętu.
  • #16 4445382
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Nie widzę sensu brania UFSx i HWK, JAF to minimum na dzień dzisiejszy a z samym UFSx to też kariery i zadowolenia klientów nie wróżę.
  • #17 4445421
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    masz racje ze kariery i zadowolenia klientow nie bedzie
    ale przynajmniej wiekszosc telefonow zrobi tzn jakies samsungi z hwk ruszy nokie starse tez zrobi i jakies eryki a do tego lg wiec jakos tam ruszy siemensy po kablu com niektore motki twoim programem wiec na start powinno mu starczyc wiadomo ze jeszcze bedzie cos potrzebowal do se np DB2020 i DB2012 do lokow po logach wiec polecam Setoola dobry suport prosty w obsludze itp
  • #18 4445422
    gsm-sklep
    GSM Product Supporter
    Problem polega na tym ze czlowiek dopiero zaczyna .
    Majac HWK MICRO z ufsem 2w1

Info o updatach masz tutaj :
    http://gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=442589

robi :

- nokia ( tak jak kazdym innym boxem hwk ma dosc dobry support )
    - samsunga ( bardzo dobry supprt hwk )
    - LG ( bardzo dobry support hwk )
    - sharpa
    - SE ( nie za wiele tego ale jednak )
    - Siemensy ( starsze )

Moze super kozak to nie jest ale za te kilka zlotych na start wystarcza.
    JAF to tez dobry sprzet ale nie daje tyle na start to hwk micro
    Koszt znaczny a robi nokie ( nie jest to tez takie arcydzielo jak sie okazuje )
  • #19 4445532
    dickheadGSM
    Poziom 31  
    Ocena: 37
    Na start to jednak polece HWK a co do rozwiniecia nokii z biegiem czasu P-keya od JAFA, program obsluguje ten sprzet bez problemu no i jest dostep do supotru Raskala.
    Do SE polecam setoola, dobry support, nie morduje sluchawek przez nieuwage :) , przystepna cena, robi PDA oczywiscie SE, LG 3g i kilka sharpow.
  • #20 4476441
    dickheadGSM
    Poziom 31  
    Ocena: 37
    Sprostowanie JAF P-key.
    Przy upgrade HWK do wersji 2.6.0 jaf przestaje widziec boxa :(
  • #21 4476518
    dziekanone
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    Wystarczy na poczatku wlaczyc ufs połączyć się rozłączyć i już program jafa działa.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Rozpoczynając mały serwis GSM z zamiarem zdejmowania sim locków, wgrywania polskiego menu i naprawy softu, polecany jest sprzęt UFS-3 Tornado, jednak dyskusja wskazuje, że lepszym wyborem na start może być zestaw HWK Micro 2w1 (UFS z wbudowanym HWK) wraz z kompletem kabli. HWK rozszerza możliwości UFS, umożliwiając obsługę większej liczby marek i modeli telefonów, w tym Nokii, Samsungów, LG, Sharpa, SE i starszych Siemensów. Komplety kabli są niezbędne, szczególnie do Nokii, a ich koszt to około 200 zł. Można kupić cały zestaw lub osobno UFS i HWK, jednak zakup HWK Micro 2w1 jest bardziej opłacalny i zapewnia wsparcie oraz aktualizacje. Alternatywnie można rozważyć używane urządzenia typu N-box lub Twister, które są podobne do Tornado. JAF jest uznawany za sprzęt bardziej zaawansowany, ale droższy i mniej dostępny na start. Do rozbudowy serwisu polecane są dodatkowe narzędzia, takie jak P-key do Nokii oraz program Setool do SE, LG i Sharpów, które oferują dobry support i prostą obsługę. Przy aktualizacji HWK do wersji 2.6.0 mogą wystąpić problemy z kompatybilnością z JAF, które można obejść przez odpowiednie połączenie i rozłączenie UFS.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA