logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować region DVD w nagrywarce Sony RDR-GX355?

dzeus 04 Lis 2007 23:44 1940 3
REKLAMA
  • #1 4447524
    dzeus
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam,
    Moja siostra dostała w prezencie od wujka z ameryki nagrywarke dvd. Jak to z darowanymi prezentami bywa same z nią kłopoty. Dziś po podłączeniu okazało sie, ze nie da sie oglądać naszych rodzimych filmów dvd (eoropejskich bodajze region 2). Wyskakuje "wrong region" i basta.
    Usiadłem do komputera aby zaczerpnąć informacji ale o tym modelu jest bardzo mało informacji, powiedziałbym ze w ogóle nic się nie pisze.
    Trafiłem też na zdanie ze dvd-recorderów firmy Sony w ogóle nie da się tak przerobić aby czytało wszystkie regiony.
    Co Wy o tym sądzicie? Jest jakas szansa?
    Będę ogromnie wdzięczny za wszelkie informacje i pomoc.
    Pozdrawiam,
    Dzeus
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4447925
    dzeus
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Niestety, na stronie możemy przeczytać "No region hack for this player".
    Macie może jakiś inny pomysł gdzie można by szukać pomocy bądź też jakiś serwis w Łodzi który by się podjął przekodowania tego dvd-playera?
  • #4 4451243
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Problem jest poważniejszy. Odtwarzacze DVD sprzedawane w USA w większości nie są przystosowane do pracy w systemie PAL. Jeżeli nawet pojawi się w sieci instrukcja na zmianę kodu regionu, nie pozwoli to i tak na odtwarzanie płyt nagranych w systemie PAL (u nas ok. 99% rynku).
REKLAMA