logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy procesor SAA5564PS/M3/0182 pasuje do Philips 21PT4475/85 L9.2E?

Buzzi 05 Lis 2007 23:45 1907 3
REKLAMA
  • #1 4450810
    Buzzi
    Poziom 11  
    Mam problem z tym TV. Był to sprzęt po burzy, naprawiłem przetwornicę i działa ona prawidłowo. Jest uszkodzony procek SAA5564PS/M2/0055 i sam nie mogłem takiego kupić, kupił procek właściciel TV ale trochę inny a mianowicie SAA5564PS/M3/0182. Zaryzykowałem i go zamontowałem ale nie startuje poziom i nie wiem czy to wina procka czy jeszcze coś innego. Bez schematu trochę trudno coś więcej sprawdzić i nie wiem czy ten model procka w tym TV będzie pracował. Jeśli koś posiada informacje o tym procku proszę o sugestie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4451230
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Nie czekaj aż ktoś Cię poprowadzi za rękę. Na temat tego chassis napisano wiele i trzeba od tego zacząć. Przeglądnij tematy a zwłaszcza ten:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic770652.html#3955017
    Przeczytaj go dokładnie i skonfrontuj ze spostrzeżeniami z naprawianego odbiornika.
    Nie piszesz co zadecydowalo, że procesor zostal uznany za uszkodzony. Jeżeli oczekujesz pomocy to takie informacje należy zamieścieć w temacie.
    Procedura startu w tym odbiorniku nie jest konwencjonalna i warto i o tym poczytać, a znajdziesz ją tu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic783971.html#4022742
    W p.16 regulaminu pisze:
    Cytat:
    Za podstawowe przesłanie w działalności na forum uznaje się bezinteresowność, własną inicjatywę i przedsiębiorczość użytkowników. Nie będą akceptowane wszelkie formy lenistwa, i roszczeniowego charakteru prezentowane przez użytkowników

i warto się do tego stosować.
  • #4 4452680
    Buzzi
    Poziom 11  
    Powodem wymiany procesora było jego ewidentne uszkodzenie tzn. zwarcie zasilania do masy. Za pozostałe sugestie dziękuję.
REKLAMA