logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung D600 nie włącza się po zalaniu bateryjki, brak reakcji na ładowanie i box

zenekrtv 06 Lis 2007 20:58 1044 4
REKLAMA
  • #1 4453456
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Witam.
    Dostałem od kolegi ten telefon,po rozkręceniu i sprawdzeniu płytki zauważyłem wylaną bateryjkę więc ją wylutowałem i wymieniłem taśmę łączącą wyświetlacz z płytą główną,była popękana na załamaniu.
    Telefon skręciłem i klapa nie włącza się klawiszem i nie reaguje na ładowarkę,dodam że telefon chodził tylko się wyłączał wyświetlacz i pewnego dnia już się nie włączył tak mówił kolega.Pisałem że nie reaguje na ładowarkę ale ładuje bo bateria się naładowała,zauważyłem że podczas ładowania na rozsuniętym sliderze dolna klawiatura jest ciepła,na wyświetlaczu nie ma ikony ładowania.Podłączyłem pod boxa i też nie znajduje,czy może być przyczyną uszkodzenia wylana bateryjka.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4453545
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    nie bateryjka , raczej zła taśma łącząca dwie części. Zmień na inną.
  • REKLAMA
  • #3 4453585
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Taśmę kupiłem oryginalną więc myślę że powinna być dobra.
  • REKLAMA
  • #4 4455048
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Powiedźcie mi czy to jest normalne w samsungu że po podłączeniu ładowarki po jakiejś minucie robi się ciepła klawiatura,czy to wina płyty w telefonie.
  • #5 4456112
    zenekrtv
    Poziom 22  
    Wszystko w porządku telefon zrobiony zrobiłem mu flesha i telefon wstał,na innym boxie.
    Temat zamykam.
REKLAMA