logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TC 1000 - rozmówca mnie nie słyszy, co może być przyczyną?

Aktor 30 Lis 2003 16:57 2275 5
REKLAMA
  • #1 419814
    Aktor
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Telefon stacjonarny bezprzewodowy Panasonic KX-TC 1000. Usterka polega na tym, że rozmawiając nim słychać normalnie rozmówcę natomiast rozmówca nie słyszy nic albo czasami tak bardzo cicho, że nie można nic zrozumieć. Czy ktoś się spotkał z taką usterką? Co może być uszkodzone? Z góry dziękuję i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 419977
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Sprawdz luty i ścieżki, jeśli to nie pomoże należy wymienić mikrofon
    na sprawny.
    Powodzenia
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • REKLAMA
  • #3 427528
    Aktor
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Podmieniłem mikrofon i zaczął działać normalnie. Teraz tylko muszę znaleźć taki mikrofon, który będzie pasował mechanicznie, bo ten oryginalny jest dość cienki. Dzięki za pomoc Jartech! Pozdrawiam!!! PS Czy jest szansa, że gdzieś zdobędę oryginalny nowy mikrofon do tego telefonu? Ten oryginalny ma symbol 54D9 i jest około połowę cieńszy niż przeciętny elektret.
  • REKLAMA
  • #4 427552
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    w sprzedaży detalicznej raczej nie. Można pokombinować z innymi modelami np. komórkowymi albo alternatywa serwis panasonika ale może być drogo.
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • REKLAMA
  • #5 427722
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 429954
    Albert_E
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Zawsze można poszukać na allegro lub u znajomych uszkodzonego panasonica (w szczególności na skutek burzy). Sam nawet kiedyś takiego miałem w posiadaniu :-)
REKLAMA