logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clatronic CTV579ST/VT - poszukiwany wsad pamięci z ustawieniami fonii

rafalbecht 09 Lis 2007 17:40 1065 6
REKLAMA
  • #1 4462850
    rafalbecht
    Poziom 28  
    Ocena: 34
    Witam mam prośbę potrzebny wsad do tego tv kupiłem go bez pamięci ktoś wcześniej grzebał procesor w nim to ST 92195B5B1/PBY dobrze by było gdyby wsad miał już ustawione opcje fonii itd. Za wszelką pomoc wielkie dzięki. Wsady z bazy wsadów nie pasują zła geometria lub wyświetla menu jakieś pierdoły.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4463567
    euro2L
    Poziom 41  
    Ocena: 569
    Zobacz ten / ale i tak potrzebna korekta / nie znajdziesz idealnego wsadu
    Załączniki:
    • Clatronic_CTV579ST-TV.bin (2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 4465381
    rafalbecht
    Poziom 28  
    Witam dzięki za wsad ale chciałbym jeszcze ustawienia opcji fonii jeżeli można prosić telewizor przywieziony z Niemiec i czy trzeba w nim coś jeszcze wymieniać żeby była fonia?
  • REKLAMA
  • #4 4467199
    romanw51
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Miałem niedawno taki sam na warsztacie -też przywieziony z Niemiec i nie wymagał przestrajania,nawet miał menu po polsku.
  • REKLAMA
  • #5 4467278
    rafalbecht
    Poziom 28  
    No niestety ten nie ma menu po polsku jak sądzę wszystko zależy od opcji, a w nim ktoś wcześniej ją wykasował.
  • #6 4467311
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Jeszcze nie masz? Przecież opisy dla TV2K są na Forum.
  • #7 4467797
    rafalbecht
    Poziom 28  
    No więc według tych opisów fonii nadal brak tylko szum. Mam prośbę o opis opcji do niego z polską fonią.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwany jest wsad pamięci do telewizora Clatronic CTV579ST/VT z procesorem ST 92195B5B1/PBY, który zawierałby poprawnie ustawione opcje fonii. Aktualnie dostępne wsady z baz nie pasują, powodując błędną geometrię obrazu lub wyświetlanie nieprawidłowego menu. Telewizor pochodzi z Niemiec, a w jednym z przypadków podobny model nie wymagał przestrajania i miał menu w języku polskim. Jednak w omawianym egzemplarzu menu po polsku nie występuje, prawdopodobnie z powodu wcześniejszej ingerencji i usunięcia opcji fonii. Dostępne opisy dla TV2K na forum nie rozwiązują problemu, ponieważ fonia nadal nie działa, a jedynie słychać szum. Poszukiwany jest szczegółowy opis ustawień fonii dla tego modelu, aby przywrócić poprawne działanie dźwięku.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA