logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam gwintów stosowanych w laptopach i innych rzeczach..

papcio chmiel 10 Lis 2007 18:12 1023 4
REKLAMA
  • #1 4466457
    papcio chmiel
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    które maja plastikową obudowę. Nigdzie nie mogę znaleźć jak to sie nazywa.

Trudno to opisać, przydało by się dobre zdjęcie, ale nie posiadam, znaleźć tez nie mogę. Zrobiłem 2 ale mój aparat do takich zblizeń się nie nadaje wiec zdjecia są jako takie.

Wygląda to jak naparstek z ząbkami na całej zewnętrznej powierzchni jest z jakiegoś stopu metalu i jest to wtapiane w obudowę np plastikową.

Jest to super sprawa bo zajmuje tylko tyle miejsca co śrubka w obudowie.

Może ktoś będzie wiedział gdzie tego szukać i o co pytać ?

Oczywiście jak zawsze nie wiedziałem gdzie to najlepiej wkleić wiec ewentualnie proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.[/img]
  • REKLAMA
  • #2 4466592
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4466664
    papcio chmiel
    Poziom 11  
    buczkog czy widziałeś zdjęcia czy sugerowałeś sie tylko opisem ?

bo chyba edytowałem posta kiedy pisałeś odpowiedz ?

szukałem w sieci ale to nie jest chyba dokładnie to, niby blisko ale wydaje mi się ze te o których myślę wpuszcza się po prostu we wcześniej przygotowany otwór prawdopodobnie na wcisk może na ciepło ?
  • REKLAMA
  • #4 4468626
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4469057
    papcio chmiel
    Poziom 11  
    Dzięki wielkie, często czegoś szukam i często to znajduje, ale tego nie mogłem.

Podobnie było ostatnio ze skrzynka uciosową którą potrzebowałem do skrócenia listewek - przycięcia ich pod kątem 45 stopni.
    Szukałem wszędzie nawet wykopałem książkę Adama Słodowego z 1987 roku ale nazwa pod którą ten przyrząd był odbiega od tej nazwy którą dzisiaj sie stosuje. Znalazłem dopiero na jakimś forum gdzie kobieta szukała podobnie jak ja :)

Wracając do tematu zdaje sobie doskonale sprawę że dostęp będzie utrudniony i obwarowany warunkiem zakupu większej ilości no i dodatkowo dla firm :D zapewne. Podobnie zapewne będzie z
    czymś co się zowie "Osłony Krawędzi Blachy - OKB"
    znalazłem tylko u producentów.
    http://www.kurant.pl/oslony_okb.html

Na razie mam tego około 100 sztuk małych z demontażu i teraz taka ilość mi starczy ale nurtowało mnie to pytanie wiec szukałem.

w sumie nawet dostałem informacje ze było by tego trochę więcej.
    teraz musze opatentowac sposób montowania tego na wcisk lub na ciepło.
REKLAMA