logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować skrzynkę pocztową w Nokii 7650?

ice73 01 Gru 2003 18:40 10628 16
REKLAMA
  • #1 421066
    ice73
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Jak ją skonfigurować poprawnie ??
  • REKLAMA
  • #2 421073
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    Napisz w jakiej sieci masz telefon. Jak w ERA to to trzeba skonfigurować EraInternet np. ze strony www.era.pl

A skrzynke konfigurujesz tak
    Wiadomości/ustawienia/e-mail/skrzynki pocztowe
    Nazwa to trzeba wpisac cokolwiek
    Używany punkt dostępu to skonfigurowany wcześniej erainternet.
    W pole mój adres pocztowy trzeba adres email wpisac.
    A potem serwer poczty wychodzącej SMTP
    Wyślij wiadomość to albo odrazu albo przy następnym połączeniu.
    Nazwa użytkownika to login
    Hasło
    Potem serwer poczty przychodzącej pop3
    Typ skrzynki to IMAP4 lub inny (w zależnosci od konta)
    Zabezpiecznie połączenia Wyłączone
    Załączniki to wedle rzyczenia ale szkoda kilobajtów.
  • #3 421079
    ice73
    Poziom 14  
    Telefon mam w IDEI , no i właśnie z tym serwerem SMTP jest problem czy mam wpisać smtp.o2.pl ? Tak jak w Outlook Express ??
  • REKLAMA
  • #4 421097
    ice73
    Poziom 14  
    Skonfigurowałem tak jak proponowałeś z tym że ustawienia dla IDEI , przy połączeniu ze skrzynką wywala mi komunikat "ogólne:błąd systemu" Co to jest?
  • #5 421148
    Krzysi0
    A pojawia się ikonka łączenia z GPRS ? takie G w lewym górnym rogu ? czy odrazu podczas połączenia błąd systemu ?
  • REKLAMA
  • #6 421162
    ice73
    Poziom 14  
    Pojawia mi się ikona z prawej strony (D)-korzystam z WAP CSD,połączy się ze skrzynką pocztową i po chwili wywala błąd ogólny.Czas trwania połączenia 15 sekund.Czy przyczyną tego błędu może być niekorzystanie z GPRS ??
  • #7 421171
    Krzysi0
    Błąd ogólny to raczej będzie błąd aplikacji. Spróbuj przywrócić usawienia fabrycze i skonfigurować jescze raz.
  • #8 421182
    ice73
    Poziom 14  
    Jeszcze spróbuje zobaczyć ustawienia wap po CSD i jeśli błędu w ustawieniach nie będzie,przywróce ustawienia fabryczne.Dzięki za zainteresowanie.
  • #9 421262
    ice73
    Poziom 14  
    Okazuje się że winą są ustawienia w WAP CSD,po rozmowie z miłą panią z BOA udało mi się poprawnie skonfigurować połączenie (skrzynkę miałem poprawnie skonfigurowaną ) - dzięki Krzysi0
  • REKLAMA
  • #10 444622
    neo_plonsk
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    wiesz mam ten sam problem moglbys mi podac te ustawienia jakie powinny byc ?
  • #11 444637
    ice73
    Poziom 14  
    Nazwa połączenia : wpisz co chcesz(np.WAP Idea CSD)
    Nośnik danych : Dane GSM
    Numer Dial-up : +48501808080
    Nazwa użytkownika : ppp
    Żądanie hasła : nie
    Hasło : ppp
    Uwierzytelnianie : normalne
    Adres IP bramy : 0.0.0.0
    Typ trans. danych : ISDN v.110
    Maks. szyb. trans. : 9600

Ustawienia są dla IDEI i tylko w przypadku jeśli wcześniej korzystałeś z wap
    Napisz czy Ci się udało
  • #12 449382
    neo_plonsk
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    rzeczywiscie blad wyskakuje jakis inny zebym sprawdfzi lkonfiguracje skrzynki ale mail sie przesyla. dzieki .
    PS. Wiecie moze ile kosztuje w idei 1 minuta polacznei w ten sposób ?
  • #13 449391
    ice73
    Poziom 14  
    Jak dostanę rachunek to dam znać :lol: a w ich cennikach nie mogę się połapać-opłata za min. połączenia od 24 gr. do 51 gr./min.
  • #14 457881
    ice73
    Poziom 14  
    Przysłali mi rachunek - 50 gr/min. z numerem dostępowym +48501808080 8O
  • #15 808283
    -=krakadzil=-
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Skonfigórowałem tak jak powyżej i nadal nie moge wysyłać?? Co jest nie tak próbowałem w Wap Idea CSD i Wap Idea GPRS. Mam skrzynke na o2. Próbowałem też z POP lub IMAP4 - nadal nic
  • #16 812395
    -=krakadzil=-
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Z o2 zero odpowiedzi, za to w idei polecili mi ich własną poczte - więc chyba sprawdze, może to zadziała.
  • #17 1003768
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    oj panowie, panowie. a mówi się że najciemniej pod latarnia. nie było to poszukać na stronie idei. tam jest wszystko. do odbierania poczty elektronicznej przez 7650 trzeba mieć specjalną konfigurację. w załączniku opis konfiguracji wapa scd i maila dla wszystkich telefonów które to obsługują. osobiście mam tak skonfigurowaną nokie 7650 i normalnie mi wszystko działa a poczte mam na interii także nie muszę się prosić idei.
    Załączniki:
    • 19575.pdf (149.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji skrzynki pocztowej na telefonie Nokia 7650, szczególnie w sieciach ERA i IDEA. Konfiguracja wymaga ustawienia punktu dostępu (np. EraInternet lub WAP Idea CSD), wpisania adresu e-mail, serwerów SMTP i POP3/IMAP4 oraz danych uwierzytelniających (login, hasło). W przypadku IDEA pojawiały się problemy z błędem systemowym podczas połączenia, które wynikały z nieprawidłowych ustawień WAP CSD. Po konsultacji z biurem obsługi abonenta i poprawnym skonfigurowaniu połączenia WAP CSD problem został rozwiązany. Użytkownicy wskazują, że do poprawnej pracy konieczne jest korzystanie z odpowiednich ustawień transmisji danych (CSD lub GPRS) oraz właściwych serwerów pocztowych, które mogą różnić się od tych używanych w programach typu Outlook Express. Koszt połączenia w sieci IDEA wynosi około 50 groszy za minutę. Dla poprawnej konfiguracji zaleca się także przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu i ponowną konfigurację skrzynki. Wskazano, że szczegółowe instrukcje i konfiguracje dostępne są na stronach operatorów, a także że Nokia 7650 wymaga specjalnej konfiguracji WAP do obsługi poczty elektronicznej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA