logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC AV-28NT4SU - Jak przywrócić oryginalne ustawienia geometrii obrazu?

eraeste 13 Lis 2007 21:48 1343 6
REKLAMA
  • #1 4478241
    eraeste
    Poziom 14  
    Ocena: 136
    Witam mam telewizor jvc model AV-28NT4SU , mialem problemy z pilotem i wlaczylo mi sie menu jak okazalo sie servisowe i pogrzebalem tam bo nieumialem wyjsc, dopiero po zakupie nowego pilota wyszedłem z niego, ale zmienila mi sie geometria i krzywy jest teraz obraz, zna ktos oryginalne ustawienia dla tego modelu - bardzo bym prosil, juz wiem jak wejsc do menu servisowego mute + information ( staralem sie tam teraz ustawiac ponad 2 godziny, ale i tak krawedzie sa wklesniete dziwnie itd sam juz nie wiem co zrobic) z góry dziekuje za pomoc wszelką

Post był raportowany.
    (proszę bardzo o pomoc) – ozdobnik ? -->REGULAMIN pkt 11.1 i 11.2.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15. [hefid]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4478333
    eraeste
    Poziom 14  
    to znaczy???, musze rozkrecac tv?, i co wogole wtedy sie stanie wroca ustawienia takie jak byl kupiony nowy??, czy jeszcze pogorsze tym?:) a na gg pana narazie nie ma. i czy to jedyna deska ratunku?
  • #4 4478580
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 451
    eraeste napisał:
    ...wlaczylo mi sie menu jak okazalo sie servisowe i pogrzebalem tam bo nieumialem wyjsc, dopiero po zakupie nowego pilota wyszedłem z niego
    Wyłączenie TV z prądu, a nawet pilotem powinno wyłączyć odbiornik, a zarazem i MENU Serwisowe.
  • REKLAMA
  • #5 4479116
    eraeste
    Poziom 14  
    ale mi chodzi jak przywrocic oryginalne ustawienia w menu servisowym bo ja tam pozmienialem przypadkiem chyba wszystko hee, bo mialem zly pilot, teraz mam dobry i menu moge wylaczyc i wlaczyc kiedy chce, ale chodzi mi o te liczby co tam sa jakie sa oryginalne bo po zmiane mam krzywo obraz i wklesniete boki a korekcja w moim wykonaniu wyszła srednio wsumie - tego jest za duzo , trzeba sie znać, wiec znacie moze ustawienia?

Moderowany przez Mirek Z.:

Nie wykonałeś zaleceń moderatora - p.6 regulaminu.
    Tytuł tematu niezgodny z p.11 i p.11.1.
    Nie przestrzegasz zasad pisowni - regulamin p.15.
    Ostrzeżenie.
    Użyj "Zmień" i popraw tytuł tematu.
    Przy dalszym nieprzestrzeganiu zaleceń i regulaminu - następne ostrzeżenie, a temat usunę do Kosza.

• REKLAMA
  • #6 4480922
    eraeste
    Poziom 14  
    Jestem nowy, wiec nie moge znać dokladnego regulaminu, wiec prosze tylko o pomoc, i temat mozesz usunac a ja dam ptk
  • #7 4480984
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Jak można pisać takie rzeczy? Z regulaminem masz OBOWIĄZEK zapoznać sie już przy rejestracji. A również, jak każdy, masz obowiązek jego przestrzegania.
    Jeśli klikniesz na "Zmień" przy pierwszym swoim poście, będziesz mógł poprawić tytuł.

Dodano po 3 [minuty]:

A od tego typu dywagacji jest PW.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telewizora JVC model AV-28NT4SU zgłosił problem z nieprawidłową geometrią obrazu po przypadkowej zmianie ustawień w menu serwisowym, które zostało aktywowane przez uszkodzony pilot. Po wymianie pilota udało się wyjść z menu, jednak obraz pozostał zdeformowany, z wklęsłymi krawędziami. Użytkownik poszukuje oryginalnych wartości ustawień geometrii obrazu w menu serwisowym, aby przywrócić fabryczne parametry. W odpowiedziach zasugerowano możliwość załadowania oryginalnego wsadu pamięci, co wymaga ingerencji sprzętowej (rozkręcenia telewizora), jednak brak jest szczegółowych instrukcji lub potwierdzenia, czy to jedyne rozwiązanie. Zwrócono także uwagę, że wyłączenie telewizora z prądu powinno zamknąć menu serwisowe, ale nie przywraca to fabrycznych ustawień geometrii. Dyskusja zawiera również uwagi dotyczące regulaminu forum i konieczności jego przestrzegania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA