logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać audio z VHS do formatu mpeg? Przejściówka chinch-mini jack?

drapak12 13 Lis 2007 22:31 1026 2
REKLAMA
  • #1 4478454
    drapak12
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Witam !

Chciałbym zgrać materiał z kasety VHS do jakiegoś elektronicznego formatu np. mpeg mam po temu wszystkie niezbędne już narzędzia i sprzęty a mianowicie: magnetowid, kable połączeniowe od video zwykłe chinche brakuje mi tylko przejściówki do przesłania źródła audio z magnetowidu bo rozumiem, że muszę mieć przejściówkę z chinch do mini-jack tak ? Teraz moje główne pytanie go włączam to źródło audio z magnetowidu do wejścia karty muzycznej oznaczonego jako audio IN. Czy może do wejścia ale karty tunera TV (za pomocą którego zgrywam materiał VHS) też oznaczonego jako Audio IN ? Nie wiem także czy ta jakość tak zgrywanego materiału (bezpośrednio z tunera) za pomocą zwykłego nagrywacia record (jak przy nagrywaniu z anteny TV) będzie zadowalająca czy lepiej użyć jakiegoś specjalnego programu do zgrywania VHS. Możecie mi ewentualnie jakiś polecic ? Proszę o wskazanie jakiegoś postu na ten temat. Wiem, że było ich sporo na elektrodzie. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4478615
    zdanek15
    Poziom 26  
    Ocena: 142
    Swego czasu przegralem wszystkie swoje szpule na plyty cd z podziałem na utwory korzystając z programu "AUDIO GRABER" .Natomiast jesli chodzi o cos wiecej to polecam to za rozsadne pieniadze:
    http://www.allegro.pl/item268658699_tuner_tv_philips_z_mpeg2_pilot_od_super_sprzedawcy.html
    Natomiast jadac jeszcze dalej karta "sound blaster audigy" oferuje w oprogramowaniu wiele filtrów poprawiajacych audio ..działaja tez z o wiele popularniejsza karta "live"
REKLAMA