logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DELL Latitude CPi A: kompatybilność Pentium III 500 MHz MMC-2 z płytą Pentium II 300 MHz

sq8ghq 16 Lis 2007 17:54 1297 3
REKLAMA
  • #1 4488280
    sq8ghq
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie użytkowników portalu "elektroda.pl", mam drobne pytanie natury kompatybilności podzespołów elektronicznych laptopa DELL Latitude CPi A-series.Pytanie brzmi:Czy procesor Pentium III 500 MHz na złączu MMC-2 będzie poprawnie pracować ( i czy będzie pasować gabarytowo ) na płycie współpracującej z procesorem Pentium II 300 MHz na złączu MMC-2

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4489104
    Zdzicho
    Poziom 25  
    Ocena: 71
    Ja osobiście do płyty DELL Latitude CPi-R gdzie pracował PII 260MHz na MMC-2 zainstalowałem PIII 650 MHz. Po odmłodzeniu biosu działa bez problemów, no może tylko to że pokazuje max 500MHz
  • REKLAMA
  • #3 4489273
    jancys
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    sq8ghq napisał:
    Witam serdecznie użytkowników portalu "elektroda.pl", mam drobne pytanie natury kompatybilności podzespołów elektronicznych laptopa DELL Latitude CPi A-series.Pytanie brzmi:Czy procesor Pentium III 500 MHz na złączu MMC-2 będzie poprawnie pracować ( i czy będzie pasować gabarytowo ) na płycie współpracującej z procesorem Pentium II 300 MHz na złączu MMC-2

Pozdrawiam

Wersja CPi A obsługuje z tego co mi wiadomo do P II 400 MHz ,dla P III -braku obsługi mikrokodów .
  • #4 4489283
    PitD

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 233
    Pentium III 500 MHz na złączu MMC-2 będzie poprawnie pracować i zmieści się gabarytowo :)
    Jedyne co będzie objawem ubocznym tej wymiany to to że będziesz musiał naciskać na starcie F1. Brak mikrokodów do PIII.
    Poza tym wszystko będzie działać poprawnie.
    Konto firmowe:
    Kuźnia Komputerowa
    Marsz.J.Piłsudskiego 17, Kraków, 31-110 | Strona WWW: https://www.kuznia.pl
REKLAMA