logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark Z25 - brak druku czarnego i kolorowego po wymianie kartridży

Dae Aire 18 Lis 2007 13:49 2142 2
REKLAMA
  • #1 4494313
    Dae Aire
    Poziom 1  
    Wygrzebałam starego lexmarka zza szafy, celem ponownego użytkowania. Kupiłam nowe kartridże, i czarny i kolorowy, zainstalowałam, wszystko świetnie działało. Strona testowa - piękna. Wydrukowałam potem kilka linijek tekstu, miały niewielkie białe linie, ale stwierdziłam, że przeżyję. Potem, kiedy drukowałam te same kilka linijek drugi raz, pierwsze dwie [linijki] były ok, potem zaczęło się cos rozłazić - białe 'plamy' uniemożliwialy odczytanie, a ostatnie trzy były już zupełnie niewidoczne. Od tamtego czasu w ogóle nie drukuje czarnego - wydaje wszelkie dźwięki wskazujące na to, że pracuje, ink level pełny, ale drukuje tylko kolorową część tekstu/obrazka/tabelki/strony testowej. Czarny dla niej nie istnieje. Czy ktoś wie, o co może chodzić?

EDIT. teraz już nawet kolorowy nie reaguje.
  • REKLAMA
  • #2 4499428
    TECHNO-PRINT
    Poziom 20  
    Ocena: 47
    A kupiłeś oryginały czy zamienniki. Może stacja czyszcząca jest zaschnięta i powoduje zaschnięcie głowic
  • #3 4500445
    laserjack

Poziom 31  
    Ocena: 64
    Jesli drukarka pracuje prawidłowo, w celu sprawdzenia podmienił bym kardridze, ew. reklamował te zakupione.
    Konto firmowe:
    Laser Service Jacek Kopa
    93-302 Łódź ul. Czytelnicza 15, Łódź, 93-302 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.jacekkopa.pl
REKLAMA