logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu w ELTA 8904DVDP - co sprawdzić, gdy dźwięk działa?

djmaly17 18 Lis 2007 17:51 1644 4
REKLAMA
  • #1 4495176
    djmaly17
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Posiadam dvd, w którym wszytko ładnie chodzi czyli jest głos wszystko wyświetla sie na wyświetlaczu jak być powinno lecz nie ma obrazu. nie znam dokładnie ogólnej graficznej budowy sprzętu z czytnikami optycznymi i nie wiem co odpowiada poszczególnym blokom. Więc zwracam sie do was abyście wy zaproponowali mi co może być uszkodzone i jak to sprawdzić. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi:)
  • REKLAMA
  • #2 4495471
    osa2000
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    Witam weż instrukcje do ręki i poszukaj reset.
  • REKLAMA
  • #3 4495686
    djmaly17
    Poziom 19  
    Jak bym takową instrukcję posiadał to bym to zrobił ale nie posiadam. Jest to dvd elta 8904DVDP. Proszę o pomoc. Dostałem to DVD i powiedziano mi że normalnie grało aż pewnego dnia przestało tylko obrazu nie ma.
  • REKLAMA
  • #4 4498702
    djmaly17
    Poziom 19  
    Posiadam DVD wyżej wymienione. Problemem jest to iż nie ma obrazu a reszta jest czyli głos i normalna praca DVD. Kiedy przełączam kanały a DVD jest podłączone i odtwarza to w trakcie przełączania widać obraz lecz tylko zielony. Nie orientuję się jeszcze w funkcjonowaniu DVD i co może byż uszkodzone? Jedna osoba mówiła mi abym zrobił reset lecz nigdzie tam takiego czegoś nie ma. Co mam sprawdzić abym doszedł o co chodzi i co może być uszkodzone? Proszę o pomoc. Dziękuję:)

Moderowany przez Mirek Z.:

Już zapomniałeś o wcześniejszym temacie? Scaliłem.
    Ostrzeżenie - regulamin p.10.5.

• #5 4502924
    osa2000
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    Najprawdopodobnie to nic nie masz uszkodzone tylko żle ustawiony sposób wyjśćia wideo które twój telewizorek nie obsługuje sprawdz czy przełączenie wyjść nie jest dostępne przy pomocy jakiegoś przycisku na pilocie ,jeżeli nie to podłącz u kogoś DVD przez wyjśćie komponentowe w telewizorku lcd i wtedy wejdziesz w menu bo będzie widoczne zrobisz ustawienia fabryczne ,bądz ustawisz wyjście obrazu na RGB . scart i będzie ok.
REKLAMA