logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować pogłos w słuchawkach CANYON CNR-HS3 na TeamSpeak 2?

blks3b 18 Lis 2007 23:46 4118 8
REKLAMA
  • #1 4496709
    blks3b
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, mam pewien problem odnośnie nowo kupionych słuchawek.
    Gdy rozmawiam z kolegami na TS (Team Speak 2) to oni słyszą siebie (swój pogłos) tak jakbym ja miał głośniki.
    Nie wiem jak temu zaradzić. Gdy odpalam winampa i nagrywam dźwięk z mikrofonu, a nic do niego nie mówię to rejestrator dźwięku rejestruje mi muzykę z winampa, ale nie dość głośno.
    Jest nie słyszalna.
    Nie wiem co z tym zrobić, próbowałem już ustawiać w mikserze, w opcjach TS i w opcjach systemu.
    Nadal to samo. Boost jest wyłączony.
    Mikrofon jest ustawiony na połowę swojej głośności i problem nadal istnieje.
    Proszę Was o jakąś radę, pomoc.

Słuchawki : CANYON VoIP Headset CNR-HS3
    System: WinXP sp2
    Karta dziękowa: Zintegrowana na płycie głównej - sterownik Vinyl AC'97 Audio (WAVE) [sterowniki zainstalowane ze strony którą podał EVEREST HOME]
    Płyta główna: MSI P4M800 Pro (Mikroukład płyty głównej VIA P4M800 Pro)
  • REKLAMA
  • #2 4496900
    aras_nt
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    masz cos zle podlaczone w koncowce tez ie raz tak mialem na glosnikach
  • #3 4498880
    blks3b
    Poziom 10  
    A wiesz jak to sprawdzić/naprawić?

Mógłbyś podać jakieś sposoby?

Jeszcze jedno, jak rozmawiam z kimś na skype i jednocześnie przychodzą do mnie wiadomości na gg to ta osoba z którą rozmawiam słyszy te dźwięki, tak samo jak muzykę z mojego winampa. Chociaż nie jest bardzo głośno. Czy to tyczy się tego samego?
  • REKLAMA
  • #4 4499137
    Mathey
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    a czy słuchawki nie grają przypadkiem bardzo głośno, i czy mikrofon nie jest zbyt blisko nich?
  • #5 4499705
    blks3b
    Poziom 10  
    Słuchaj, mikrofon jest razem ze słuchawkami, możliwe, że było za głośno, musiałem prawie maksymalnie przyciszyć w systemie WAVE żeby nie było słychać tych pogłosów na Team Speaku. Niestety to trochę pogorszyło jakość ale ważne że nie ma już pogłosu. Interesuje mnie tylko to, że te dźwięki się wydostają ale już mniejsza z tym. Jakby ktoś miał jakieś pomysły o co z tym może chodzić to będę wdzięczny. Jak jakieś informacje jeszcze podawać to pytajcie. Postaram się jak najlepiej opisać problem.
  • #6 4500992
    Mathey
    Poziom 12  
    Zrób na odwrót - wave daj na maksa, a zmniejsz czułość mikrofonu (w nagrywaniu).
  • REKLAMA
  • #7 4501292
    blks3b
    Poziom 10  
    Zrobiłem test i jest tak jak było.
    Nadal rozmówcy słyszą siebie gdy do mnie mówią.
    Jak wyciszyłem wave na 3/7 to jest spoko.
    Przyciszenie mikrofonu nic nie dało.
    Ustawienia załączyłem poniżej:
    Jak wyeliminować pogłos w słuchawkach CANYON CNR-HS3 na TeamSpeak 2?Jak wyeliminować pogłos w słuchawkach CANYON CNR-HS3 na TeamSpeak 2?
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę przeczytać...
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• REKLAMA
  • #8 4502101
    Mathey
    Poziom 12  
    W zaawansowane spróbuj jeszcze wyłączyć wzmocnienie mika, i zmniejszyć jego czułosć w TS. Ja jakbym sciszał mik, to zostawiłbym go miedzy 1-1 kreska od dołu gdzieś tak.
  • #9 4502587
    blks3b
    Poziom 10  
    Widzisz, ja zamieściłem tutaj screeny z moich teraźniejszych ustawień, na których wszystko działa "OK" Chciałem tym zasugerować prośbę o lepsze ustawieni aby sprzęt działał poprawnie w każdych warunkach. Jeżeli przyciszę mikrofon to muszę go przygłosić w TS bo wtedy tam w ogóle mnie nie łapie - musiałbym krzyczeć żeby załapało (żeby lampeczka się podświetliła)

PS. Sorki za wstawianie zdjęć ale to był "mój pierwszy raz" :D Sorry jeszcze raz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy pogłosu słysznego przez rozmówców podczas korzystania ze słuchawek CANYON VoIP Headset CNR-HS3 na TeamSpeak 2 w systemie Windows XP SP2 z zintegrowaną kartą dźwiękową Vinyl AC'97 Audio na płycie MSI P4M800 Pro. Pogłos pojawia się, gdy mikrofon rejestruje dźwięki odtwarzane w słuchawkach, co powoduje, że rozmówcy słyszą własne echo. Próby regulacji głośności mikrofonu i wyłączania wzmocnienia (boost) nie przyniosły pełnej poprawy. Zalecane jest zmniejszenie czułości mikrofonu w ustawieniach nagrywania oraz wyłączenie wzmocnienia mikrofonu, a jednocześnie zwiększenie głośności odtwarzania (wave) w systemie, aby uniknąć sprzężenia akustycznego. Problem może wynikać z bliskiego położenia mikrofonu względem słuchawek lub nieprawidłowego podłączenia. Dodatkowo, dźwięki z innych aplikacji (np. GG, Winamp) są słyszalne przez rozmówców, co wskazuje na konieczność odpowiedniej konfiguracji miksowania dźwięku w systemie i w TeamSpeak 2.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA