logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-P3600MP - Jak przerobić wejście na wyjście AUX?

perla04 20 Lis 2007 15:08 5799 7
REKLAMA
  • #1 4501319
    perla04
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam
    posiadam Pioneer'a DEH-P3600MP ktory ma stylu 4czincze (pewnie 2 na wzmacniacz i 2 na zmieniarke) - czy jest mozliwosc przerobienia jednego z wejsc na wyjscie aux?? zeby mozna bylo podlaczyc jakies urzadzenie zewnetrzne np. mp3 player'a???
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4501733
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Ano da się. Jak się poczyta co przklejone na tym forum.
  • REKLAMA
  • #3 4501768
    perla04
    Poziom 2  
    Co przyklejone?? co masz na mysli?? probowalem czegos poszukac ale stron jest ponad 600;/
  • REKLAMA
  • #4 4501789
    djlj24
    Spec od car audio
    Przyklejonych postów na forum jest raptem kilka (te z wykrzyknikiem). I te warto zobaczyć (albo kliknąć taki domek z www pod moim postem).
  • REKLAMA
  • #5 4501846
    perla04
    Poziom 2  
    no moze i cos znalazlem ale ciezko mi rozszyfrowac te rozne modele (jakies IP-BUS czy M-Bus) bo zupelnie si enie znam na elektronice - jesli moglbys w paru zdaniach napisac jak to wyglada (cenowo i czasowo) bylbym bardzo wdzieczny, a moze sa juz gotowe jakies specjalne kabelki do kupienia ktore rozwiazalyby ten problem??
  • #6 4502537
    djlj24
    Spec od car audio
    Słabo czytałeś. Masz radio z literką P (P3600) więc jest to IP-Bus. W dziale wejścia i wyjścia liniowe masz opis co i jak zrobić. Kabelki pewnie są dostępne bo normalnie to największy problem jest z wtyczką do tego niebieskiego złącza.
  • #7 7332676
    Andrew20
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam nie chciałem zakładać nowego tematu żeby nie zaśmiecać forum. Posiadam takie samo radio Pioneer DEH-P3600MPB ostatnio przeglądając youtube natknąłem się na taki filmik

I mam takie pytanie co jest potrzebne żeby tak zrobić .
  • #8 7332738
    zwirek1
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    Andrew20 napisał:
    Witam nie chciałem zakładać nowego tematu żeby nie zaśmiecać forum. Posiadam takie samo radio Pioneer DEH-P3600MPB ostatnio przeglądając youtube natknąłem się na taki filmik

I mam takie pytanie co jest potrzebne żeby tak zrobić .

Witam
    Trzeba dokupić moduł bluetootch do pionka, są na allegro i będzie taki efekt.
    Pzdr

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz radia Pioneer DEH-P3600MP pyta o możliwość przerobienia jednego z wejść 4-cinowych (prawdopodobnie 2 na wzmacniacz i 2 na zmieniarkę) na wyjście AUX, aby podłączyć zewnętrzne urządzenie, np. odtwarzacz MP3. W odpowiedziach wskazano, że radio posiada interfejs IP-Bus, co umożliwia modyfikację zgodnie z opisami dostępnymi w dziale dotyczącym wejść i wyjść liniowych na forum. Problemem jest głównie odpowiednia wtyczka do niebieskiego złącza. Dodatkowo zasugerowano alternatywne rozwiązanie w postaci dokupienia modułu Bluetooth kompatybilnego z modelem, dostępnego na aukcjach internetowych, co pozwoli na bezprzewodowe podłączenie zewnętrznych źródeł dźwięku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA