Witam mam taki problem ze ani Tornado ani MT-Box nie czyta telefonu mam dokladnie tak samo polaczony kabel jak na schemacie ponizej moze trzeba go jakos przerobic ?
jest tak ze jak podlaczam kabel pod fona to pokazyje sie napis nokia na cimnym tle wydaje mi sie ze to lokal mode ale jak biore flasz czy read info to wywa mi blad: phone i not powered...
podpinając się pod posta czy ktoś może mi podać wartości rezystorów do przerobienia kabla Nokia 7370 / 7373. Uzywam jaf-a. Wstawiłem odpowiednio 68 kohm między bsi i gnd a w torze bsi zarówno 5,1 a także 7,5 i w local mi nie wchodzi. W dotychczasowych przeróbkacdh te wartości były super
---------------------------------------------------------------
witam
mam ten sam problem co jubi20, wszystkie przejscia są prawidłowe, połączone jak a schemacie, co z tym robic, jakies pomysly?? kabel nie zczytuje mi nawet info.
Miałem ten sam problem z ufs-em i kabelkiem okazało się że musiałem rozebrać kabel i podgrzałem pojedyńczo teleskopy ponieważ były za krótke i nie łączyły do płytki,po dwa milimetry.
✨ Problem dotyczy braku połączenia telefonu Nokia 3650 z programami Tornado i MT-Box przy użyciu kabla RJ45 zbudowanego według dostępnego schematu. Telefon włącza się i wyświetla logo Nokia, co sugeruje tryb lokalny, jednak próby odczytu informacji lub flashowania kończą się błędem "phone is not powered". Użytkownicy potwierdzają poprawność połączeń według schematów dostępnych na support MT-Boxa, w tym obecność rezystora 68 kΩ między pinami BSI i GND. Pomimo tego problem pozostaje nierozwiązany. Jedna z sugestii rozwiązania problemu to fizyczne sprawdzenie kabla, w tym rozebranie i podgrzanie teleskopów wtyczki, które mogą być za krótkie i nie zapewniać prawidłowego kontaktu z płytką telefonu. Dyskusja porusza również kwestie wartości rezystorów stosowanych w kablach do innych modeli Nokii (7370/7373) oraz pytania o ich umiejscowienie. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.