Mam do złożenia zmywarkę Siemensa i nie wiem gdzie podłączyć kilka kabli, a schematu nie umie poszukać bo nie wiem co to za model nie ma nigdzie żadnej tabliczki. Dodaję zdjęcie
Jasne, tylko centralnie u góry w drzwiach (w części nierdzewnej) jest wypalona laserem tabliczka znamionowa z wszelkimi danymi. Przypatrz się dobrze (najlepiej pod światło)!!
I podaj te dane (E- nr).
Raczej nie ponieważ na początku była spalona ścieżka co idzie do zasilenia cewki przekaźnika więc ją zlutowałem ale dalej nic, następnie wymieniłem układ scalony do którego idzie ta ścieżka (uln 2003 jest to 7 razy tranzystor darlinkton) i też nic.
✨ Użytkownik posiada zmywarkę Siemens SE24260EU/07 i potrzebuje informacji o kolorach przewodów do podłączenia silnika oraz prądnicy (tacho). Model zmywarki został potwierdzony na podstawie tabliczki znamionowej umieszczonej laserowo na drzwiach. Dyskusja wskazuje, że tacho w zmywarkach jest rzadko spotykane, jednak użytkownik szuka schematu elektrycznego, który został udostępniony pod linkiem na forum elektroda.pl. Dodatkowo zgłasza problem z brakiem grzania, mimo sprawnej grzałki. Wskazano możliwe przyczyny, takie jak zimny lut na module lub uszkodzony przekaźnik grzałki. Użytkownik naprawiał ścieżkę zasilającą cewkę przekaźnika oraz wymienił układ scalony ULN2003 (7-krotny tranzystor Darlington), lecz problem nadal występuje. Wygenerowane przez model językowy.