logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

grundig p37-540 text nie mogę przestroić częstotliwosci

emilxx 22 Lis 2007 17:56 1851 6
REKLAMA
  • #1 4509135
    emilxx
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam małe pytanko dotyczące w/w tv..przywiozłem tv z niemiec przestroiłem fonie i na tym sie skończyło bo nie mogę ruszyć częstotliwosci.dodam że nie mam oryg.pilota a korzystam z tp663 wszystko chodzi ok pilot 100% sprawny .czytałem na tym forum już o takich problemach i troszkę pokombinowałem z pilotami uniwersalnymi i znalazłem menu serwisowe ale tylko siła głosu i pozycja osd nie mam pojęcia jak sie dobrać do strojenia może ktoś miał podobny problem ..Proszę o pomoc na forum lub gg nr.4131644
  • REKLAMA
  • #2 4509160
    piotrekmilitowski
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Witam ! A próbowałeś wcisnąć literkę I oraz trzymać ją do skutku
  • REKLAMA
  • #3 4509186
    emilxx
    Poziom 11  
    tak ale nie działa jak powinna przy włączeniu menu serwisowego pilotem uniwersalnym moge tylko wyłączyć osd menu litera ''i'' i pozatym nic nie działa po wcisnięciu ''i;;
  • REKLAMA
  • #4 4509198
    piotrekmilitowski
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Rozumię żę wcisnąłeś literkę I, i trzymałeś?!?
    Jeśli tak i nic to spróbuj moze PC!
  • REKLAMA
  • #5 4509220
    emilxx
    Poziom 11  
    niestety na moim pilocie nie ma czegoś takiego tj pt663 a powinien być 623

Na Forum obowiązują zasady pisowni! Regulamin p.15. [Mirek Z.]
  • #6 4509317
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    TP663 też jest odpowiedni. Przycisk P/C jest tuż na lewo od przycisku "0".
    Wejście w service mode dla CUC5301 - P/C i wyłącznik sieciowy. Żeby usunąć tryb hotelowy, należy przyciskiem programu zejść na pozycję VOLUME, zatwierdzić OK, ustawić poziom na max. (63) i zatwierdzić OK. Wyjść z trybu przyciskiem "i".
  • #7 4509742
    emilxx
    Poziom 11  
    Dziękuje za pomoc, ruszyło a przycisk p/c jest wytarty dlatego nie zauważyłem mam już wszystko jeszcze raz dzięki.

Temat wyczerpany, zamykam. [Mirek Z.]

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył przestrojenia częstotliwości w telewizorze Grundig P37-540 sprowadzonym z Niemiec. Użytkownik nie posiadał oryginalnego pilota, korzystał z pilota uniwersalnego TP663, który działał poprawnie, lecz nie umożliwiał zmiany częstotliwości ani pełnego dostępu do menu serwisowego. Próby wejścia do menu serwisowego poprzez przytrzymanie przycisku "I" nie przyniosły efektu. Okazało się, że na pilocie TP663 przycisk P/C, niezbędny do wejścia w tryb serwisowy dla układu CUC5301, był wytarty i niezauważony. Po odnalezieniu i użyciu przycisku P/C oraz wyłączeniu i włączeniu telewizora możliwe było wejście do menu serwisowego, gdzie można było usunąć tryb hotelowy i przestroić częstotliwości. Procedura obejmowała zejście do pozycji VOLUME, zatwierdzenie OK, ustawienie poziomu na maksymalny (63) i zatwierdzenie OK, a następnie wyjście z trybu przyciskiem "i".
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA