logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows Media Player nie odtwarza dźwięku, Winamp działa poprawnie – jak naprawić?

ebaut 26 Lis 2007 18:28 1694 10
REKLAMA
  • #1 4523354
    ebaut
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    ostatnio chciałem oldtworzyć coś z WMP i brak jest dzwięku.! W Wnampie niema z tym problemu, wszystko działało poprawnie, tylko nie odtwarza dzwięku, z obrazem niema problemu.
    W samym programie biore głośność na max i nic nie słychać

Co robić?? miał kotś taką usterke?

Moderowany przez marek216:

Na forum zabrania się pisania tematów z dodatkami: HELP, POMOCY, RATUNKU, itp niemającymi związku z problemem.
    Polecam lekturę regulaminu

• REKLAMA
  • #2 4523387
    niebieski326
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    kodeki są poprawnie skonfigurowane??
  • REKLAMA
  • #3 4523496
    ebaut
    Poziom 10  
    niebieski326 napisał:
    kodeki są poprawnie skonfigurowane??

do tej pory nie miałem z tym problemów... na drugim kompie mam starsze oprogramowanie i wszystko działa jak należy.
  • #4 4523530
    niebieski326
    Poziom 18  
    a przy jakim typie plików nie ma dźwięku??
  • REKLAMA
  • #5 4523627
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4523933
    ebaut
    Poziom 10  
    niebieski326 napisał:
    a przy jakim typie plików nie ma dźwięku??

np. jak wrzucam płyte z weselem na płytce dvd, to niema dziwku, albo nawet jak wezme na strone TVP3 żeby obejrzeć kurier przez WMP

WMP wersja 8.0 i Windows XP
  • #7 4524152
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Ja proponowałbym użyć Windows Update - dostaniesz WMP11 i wszystkie aktualizacje...
  • REKLAMA
  • #8 4524234
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Kolego ebaut, proszę poprawić swoje niechlujnie napisane posty PRZED napisaniem kolejnego.
  • #9 4524765
    ebaut
    Poziom 10  
    metalli napisał:
    Ja proponowałbym użyć Windows Update - dostaniesz WMP11 i wszystkie aktualizacje...

mam wolny interent i nie bede robić update...

Macie jakiś inny pomysł?
  • #10 4525358
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 4526449
    niebieski326
    Poziom 18  
    Z tym wolnym łączem to chyba trochę przesadziłeś bo ja na Neostradzie 128 ściągałem Linuxa ważącego prawie 4GB. Kolega Łukasz88 wspomniał wyżej że WMP 11 to szajs i popieram jego opinie - miałem go - zawieszał się często, problem z instalacją (jak masz pirata). Chyba że bardzo zależy Ci na wyglądzie z Visty a jeżeli nie to nie próbuj WMP11

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w Windows Media Player (WMP) wersja 8.0 na systemie Windows XP, podczas gdy Winamp odtwarza dźwięk poprawnie. Problem występuje przy odtwarzaniu różnych źródeł, m.in. płyty DVD z nagraniem wesela oraz transmisji TVP3. WMP wyświetla obraz, ale nie generuje dźwięku mimo maksymalnej głośności w programie. W dyskusji sugerowano sprawdzenie konfiguracji kodeków oraz podanie wersji systemu i WMP. Proponowano aktualizację do WMP 11 poprzez Windows Update, jednak autor z powodu wolnego łącza internetowego woli unikać pobierania aktualizacji. Inne sugestie to reinstalacja WMP lub aktualizacja sterowników dźwięku, choć ich skuteczność jest wątpliwa. Wypowiedzi zawierają również opinie o stabilności i wadach WMP 11, zwłaszcza na pirackich wersjach, oraz porównania do Winampa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA