logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo DTW 28W2K - 1000 - szalejąca kontrolka stanu...

Błażej 26 Lis 2007 22:36 999 3
REKLAMA
  • #1 4524502
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3624
    ... i inne dziwy...
    Stoi takie pudło u moich rodziców i w okresie czuwania czerwona dioda co pewien czas potrafi sobie zgasnąć, by potem, migocząc w trakcie, powoli rozjaśniać sie do pełnego stanu. I tak cyklicznie. I zawsze pierwsza próba aktywacji telewizora z pilota kończy się zgaśnięciem tej diody i trzeba czekać około minuty na to, by sie ponownie zapaliła, a telewizor zaczął reagować na pilota. Jak już się załączy, to chodzi normalnie. Podejrzewam coś z zasilaczem, ale że naprawiacz telewizorów ze mnie marny, to proszę o jakieś wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 4524583
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Trzeba zaczac od dokladnego sprawdzenia i przelutowania plyty,zwlaszcza okolic zasilacza i WN,potem elektrolity po obu stronach zasilacza i zobacz co to dalo.Tymczasem.
  • REKLAMA
  • #4 4525256
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3624
    Dzięki tenap za linka. Zresztą sam zakładałem ten temat. Wtedy to załatwił serwis, a teraz telewizor jest już po gwarancji i mogę sam do niego zajrzeć. A bydlę jest za duże by go nosić po schodach tam i nazad (jakoś wymarli u mnie w mieście ci, co naprawiają telewizory u klientów). Dlatego tez prosiłbym o jakieś konkretne wskazówki od kogoś, kot spotkał się z taką usterką.
REKLAMA