logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka to obudowa Szukam obudowy do łamanej karty do splittera

drak 28 Lis 2007 21:22 1278 6
REKLAMA
  • #1 4531627
    drak
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Przerabiam karte do rozdzielacza cyfry na taką z tasiemką i szukam obudowy. 25x30x55
    Najlepiej taka obudowa może ktoś wie jak to model.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4531734
    r2d2004
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Witam!

Nie musi to być koniecznie obudowa uniwersalna i być może identycznej nie da się kupić (jak zamawiający zastrzegł sobie wzór obudowy). Szukaj czegoś podobnego na stronie naszego krajowego producenta obudów plastykowych f-my "Maszczyk":

http://www.maszczyk.pl/

... jeżeli producent to robi, to jest szansa, że w jakimś sklepie da się kupić taką obudowę.

Pozdrawiam
    PS To faktycznie może być KM-24. Tutaj masz dokumentację tej obudowy:

http://www.maszczyk.pl/produkty/pdf/154.pdf
  • REKLAMA
  • #4 4531760
    Prodig
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Ja jednak jestem w 95% pewien, że to ogólnie dostępna obudowa KM-24 :) Przynajmniej wnioskuję tak po porównaniu zdjęć i wymiarów. Pewnie tylko musisz wyciąć otwór pod gniazdo RJ.
  • REKLAMA
  • #5 4531831
    r2d2004
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Tak jest, już wyżej potwierdziłem (razem pisaliśmy ;-) ).
  • #6 4532342
    drak
    Poziom 19  
    Ocena: 12
    Dzięki Prodgin, r2d2004 to jest KM-24.

A oto i przerobiona płytka:
    Przeróbka karty do splitera to 5 minut zabawy i 60 zł w kieszeni.
  • #7 4533603
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 544
    Podaję tą informację jako przestrogę: spotkałem się z przypadkami zepsucia karty cyfry+ przez spliter na pic-u, inne oparte na atmega działają niezawodnie.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano obudowy o wymiarach 25x30x55 mm do przerobionej karty cyfrowej na splitter z tasiemką. Wskazano, że najprawdopodobniej jest to obudowa model KM-24, dostępna w sklepach elektronicznych oraz produkowana przez firmę Maszczyk, która oferuje dokumentację techniczną tego modelu. Użytkownik potwierdził, że zastosował obudowę KM-24, wykonując przeróbkę karty, co pozwoliło na oszczędność kosztów. Zwrócono uwagę, że przy użyciu splitterów na układzie PIC zdarzają się uszkodzenia kart cyfrowych, natomiast rozwiązania oparte na mikrokontrolerach Atmega działają stabilnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA