logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-7400MP - Brak zmiany podświetlenia klawiszy na czerwony

makller 04 Gru 2007 13:29 1964 2
REKLAMA
  • #1 4550412
    makller
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie.
    Radio jak w temacie. Jedynym jego mankamentem - dolegliwością jest brak możliwości zmiany podświetlenia klawiszy. W opcjach radia (menu), są do wyboru dwa kolory, green - działa, i red który nie działa. Napis na wyświetlaczu pokazuje wybrany kolor - Illumination Red, jednak klawisze nadal świecą w kolorze zielonym. Na przyciskach na obwodzie drukowanym ewidentnie widać, że są zamontowane diody dwu-kolorowe. Radio kupiłem używane na Allegro i po rozebraniu panela, nie widać tam "gołym okiem" żadnych śladów napraw, pęknieć etc. Nie mam także możliwości sprawdzenia samego panelu czy radia z innym panelem. I to prośba do Szanownych Kolegów. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie szukać usterki ??
    Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4550470
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Schemat i analiza obwodów, w sumie przecież tym steruje procesor...
    A sprawdź czy tył i panel to to samo radio.

SławeK
  • #3 4553945
    makller
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Panel i tył są od tego samego modelu. Niestety popełniłem błąd i podałem zły symbol tego radyjka. Poprawnie to DEH-P7400MP. Niestety nie dysponuję schematem i nie mogę go znaleść w internecie. Ma może ktoś z Kolegów jakąś koncepcję? Czy szukać w panelu - tam jest też procesor, czy w korpusie? Dziękuję za każdą pomoc.
REKLAMA