logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować dwa miksery Behringer do sterowania FOH i monitorami?

ubocik 06 Gru 2007 19:57 1209 4
REKLAMA
  • #1 4559089
    ubocik
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    witam mam dwa miksery behringera i multicor tak zwana pytke co przerobic zebym mialem odzielnie sterowanie z jednej konsoli foh a z drogiej monitory o jak zrobic zeby np
    mam cd otwarzacz mam go na foh froncie a teraz zeby szedl sygnal w monitory nie wiem jak to zrobic pozdrawiam i dziekuje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4559198
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Nie wiadomo czy w ogóle sie nadają mixery na monitory nieco sie różnią od tych na foh

bardzo prosto wysłać Cd z FOH na monitory
    Po prostu albo robisz kabel do kompaktu Y i lecisz na foh i monitor oczywiście di box dla monitorów albo
    wpinasz się Di-boxem na insert(oczywiście robisz Y) i to leci na monitorowy stół
    albo jeżeli masz wyjścia dim to z tamtąd ślesz do moniotrów (+ może nie być monitorowca przy stole a ty przyciszasz na monitorach Cd a - wzmacniasz sygnał jak ty przesterujesz to monitory też będą przesterowane)

a mikrofony itd to po prostu Y tylko umawiasz się z monitorowcem że ty włączasz phantom
    albo dewastujesz w stole monitorowym włączniki phantomu

czeka Cię dużo lutowania.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4559534
    ubocik
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    ok miszko juz prawie wszystko rozumiem tylko w skrzynce od pytki musze zrobic zloacze wielo parowe czy wypuscic drogie kable ze skrzynki ktore sa przylutowane do tych w skrzynce a iczy bez di-box da sie przeslac ten syhanl na monitory
  • #5 4559664
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    da dawno temu sygnał liniowy też się puszczało w pytach po 30m i nikt nie krzyczał, ale tez fachowcy mówią że 8m na sygnał liniowy to max. Na razie zrób tak bez di boxa (to tylko monitory) ale zainwestuj w przyszłości w te urządzenia to dobra rzecz.

Kolego wolę określenie wielowtyk robisz tak bo tak jest najporęczniej jeżeli nie masz stage boxa tylko zwykła skrzynkę z gniazdami xlr i z niej wychodzi po prostu kabel wieloparowy to zamontuj w tej skrzynce po prostu wielowtyk i kup przewód wieloparowy i zamontuj na jego końcach wtyki wieloparowe (proponuję z dwóch stron a przy mikserze założysz sobie przejściówkę chowaną w kejsie jak ze nie trzeba będzie za każdym razem podpinać tysiąca wtyków do miksera tylko ciach dwie wtyczki i ogień) takie rozwiązanie jest najlepsze bo jak nie potrzebujesz stołu na moniotory lecisz tylko z samego foh to nie targasz dwóch kabli wieloparowych (które były by na stałe podłączone do puszki z gniazdami xlr)

Tylko musisz od czegoś zaadoptować w miarę trwałe i tanie wielowtyki

Nagłośnienia to branża w której trzeba jak najlepiej dopracować sprzęt bo czas to pieniądz

Pamiętaj o tym phantomie.
REKLAMA