logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

canon s 450 migajaca pomaranczowa dioda 6 razy,1 raz zielona

rumekk 07 Gru 2007 00:06 1829 9
REKLAMA
  • #1 4560372
    rumekk
    Poziom 10  
    Witam
    Mam takie pytanie czy wie ktoś jak naprawić drukarke Canon S450.
    Drukarka nie chce drukować tylko miga dioda (kod - 6 razy pomarańczowa, 1 raz zielona).
    Przestała działać po wymianie głowicy czarnej, drukarka chodziła tylko 2 tygodnie.
  • REKLAMA
  • #2 4560555
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Chodzi o wymianę czarnej głowicy, czy też tylko pojemnika? Wydaje mi się, że ten błąd wskazuje właśnie na problem z głowicą.
  • REKLAMA
  • #3 4561263
    rumekk
    Poziom 10  
    też czytałem ze najprawdopodobniej jest cos nie tak z głowicą ale czy jest mozliwośc naprawienia tego jakoś bez wymiany głowicy
  • REKLAMA
  • #4 4562539
    TECHNO-PRINT
    Poziom 20  
    Ocena: 47
    Niestety bez wymiany głowicy się nie obejdzie. Możesz przeczyścić styki w głowicy ale nie wydaje mi się że coś to pomoże. Z tego co pamiętam to S-450 ma dwie głowice, a skąd wiesz że padła ci czarna? Chyba że się mylę i ma jedną głowicę
  • #5 4563291
    rumekk
    Poziom 10  
    mysle ze jesli w ogóle padła głowica to tylko kolorowa czarna wymieniałem dwa tygodnie temu i drukarka chodziła ok ma jeszcze stara czarna wkładałem ja ale dioda dalej wyświetla kod jesli jest jakas metoda zeby to naprawic ale bez ponoszenia kosztów to jestem chętny .Nie mam niestety kolorowej i nie moge sprawdzić i jesli chodzi ten kod to jest on dziwny i nie jestem pewien czy to napewno głowica.
  • REKLAMA
  • #6 4564644
    TECHNO-PRINT
    Poziom 20  
    A czy czarna którą wymieniłeś to była nowa głowica?
  • #7 4564724
    rumekk
    Poziom 10  
    tak to była nowa głowica włozyłem w ta drukarke 120 zł i juz nie chce się pakować w dodatkowe koszty gdyż obawiam się że znowu pochodzi 2 tygodnie i sie zepsuje moze jest jakiś sposób zeby to naprawić moze to nie jest wina głowicy
  • #8 4566368
    TECHNO-PRINT
    Poziom 20  
    Zgodnie z serwisówką mruganie diody 6 razy na pomarańczowo oznacza dokładnie:BJ cartridge not installed. Przyczyna tego może leżeć po stronie głowicy, karetki lub płyty głównej. Aby to sprawdzić to trzeba by wymienić też kolorową głowicę. Jeśli nie chcesz inwestować w coś co nie wiadomo czy będzie działało to najlepszym rozwiązaniem jest oddać drukarkę do punktu serwisowego. Lepiej zapłacić parę złotych za ekspertyzę i być pewnym co jest uszkodzone, niż próbować sprawdzać samemu. Myślę że więcej nie jestesmyw stanie ci pomóc drogą korespondencyjną. I nie oddawaj drukarki do pierwszego lepszego serwisu, tylko dowiedz się czy mają taką głowicę do podmiany.
  • #9 4567243
    rumekk
    Poziom 10  
    dzieki wielkie za pomoc chyba jeszcze rozbiore ta drukarke na cześci pierwsze i sprawdze karetke moze to miejsce gdzie parkuje karetka sie zepsuło juz sam nie wiem jeszcze raz dzieki za pomoc pozdrawiam
  • #10 4569723
    TECHNO-PRINT
    Poziom 20  
    Tak jak powiedziałem powodem usterki mogą być tylko trzy rzeczy: głowica. karetka lub płyta główna. nie ma sensu szukać gdzie indziej.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Drukarka Canon S450 sygnalizuje błąd migającą diodą 6 razy pomarańczowo i 1 raz zielono, co według serwisówki oznacza "BJ cartridge not installed". Problem może dotyczyć głowicy drukującej, karetki lub płyty głównej. Użytkownik wymienił nową czarną głowicę, która działała tylko dwa tygodnie, po czym pojawił się błąd. Próby naprawy bez wymiany głowicy są mało skuteczne, choć można wyczyścić styki. Drukarka S450 może mieć jedną lub dwie głowice. Zaleca się sprawdzenie także kolorowej głowicy oraz karetki, a w przypadku braku pewności oddanie urządzenia do serwisu z dostępem do odpowiednich części zamiennych. Próby samodzielnej naprawy bez specjalistycznej wiedzy i narzędzi mogą być nieskuteczne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA