logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konnekt i MKS: Błąd krytyczny Access Violation po kilku minutach użytkowania

paula0101 09 Gru 2007 12:24 1173 2
REKLAMA
  • #1 4568577
    paula0101
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam:)

Od długiego czasu mam problem z Konnektem i MKSem. Wygląda to tak, że po paru parunastu minutach używania Konnekta, program wywala mi błąd krytyczny (treść błędu poniżej)... I tak w nieskończoność po paredziesiąt razy dziennie. Pisałam już na forum Konnekta i niestety nie uzyskałam tam pomocy, poradzono mi jedynie wybór innego antywirusa. Mam licencję na MKSa i nie chcę używać innego antywirusa... Z komunikatora też nie chcę rezygnować. Dodam, że dla próby miałam przez miesiąc triala Kasperskiego i Konnekt działał. Wirusy raczej wykluczam mam MKSa + ZoneAlarm i kompa skanuję na bieżąco, więc raczej jest czysty. Może ktoś mi coś poradzi, będę wdzięczna. Jeśli czegoś istotnego nie podałam, przepraszam. Pozdrawiam.

Treść błędu i log po wystąpieniu błędu z Konnekta:

Wystąpił wyjątek krytyczny

Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7C911639 in the "wXP UI.Beta::send" thread.
    Information: can't read 24624e5

inIM: 46(0x459b60 , 0x0)(30B) [CORE->CORE]

Stack trace:
    .00011639 wcsncpy+0x00000BAA [ntdll_5.1.2600.2180]
    .0000DA12 [mksfwallweb]

Nastąpi zamknięcie programu!

Treść jest zawsze ta sama.
    Załączniki:
    • Log z Konnekta.txt (54.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4568750
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    A pamięci przetestowałeś ?<aś> ??
  • #3 4568799
    paula0101
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Tak pamięci testowane Memtestem miesiąc temu a problem jest już od dwóch miesięcy.

Chyba wpadałam na przyczynę błędu;););) otóż w ostatniej linijce błędu jest takie coś jak mksfwallweb z czego rozszyfrowałam, że być może jest to wina firewalla z MKSa którego właśnie wyłączyłam. Od godziny jest spokój. Dziękuję za fatygę mam nadzieję, że to koniec problemu, pozdrawiam.
REKLAMA