Jak robicie simlocka przez SmartMoto z tego modelu ?
Ja mam problem, robię jak wszystkie modele Compal kablem T191/USB lub emulacja COM przez NsPro i po informacji aby wcisnąć power nic dalej się nie dzieje (jak przytrzymam dłużej telefon się załancza), * # i power taż nic.
Kiedyś miałem już taki telefon i też nie zrobiłem.
Ja zadneego com nie emuluje, poprostu wlozylem kabel com/T191 do portu com. Odlapam program ustawiam ze jest na com1 i daje unlock. Czasami trzeba docisnac kabel bo niedochodzi dokladnie.
Tylko jak to zrobić ?
Włożyłem kartę MOTOROLA TEST CARD, podłączyłem zestaw słuchawkowy, ale to mi nic nie daje (przy włączaniu telefonu słyszalny stuk w słuchawce).
Odpuszczam sobie, dzięki za zainteresowanie
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka oraz wgrania polskiego języka do telefonu Motorola W377. Zdjęcie simlocka możliwe jest kodem, jednak użytkownik poszukiwał metody z użyciem boxa, który na ten moment nie obsługuje tego modelu. Pojawiły się informacje, że urządzenia takie jak Smart Clip oraz AcerFleszer potrafią odblokować kartę SIM, a Smart Clip i Victor 2 dodatkowo umożliwiają wgranie polskiego języka. Próby odblokowania przez SmartMoto z użyciem kabli T191/USB, T191/COM oraz emulacji COM przez NsPro nie przyniosły efektu, co wskazuje na problemy z kompatybilnością lub konieczność odpowiedniego podłączenia kabla COM. Sekwencja *# i power nie działa w tym modelu. Próby z kartą MOTOROLA TEST CARD i zestawem słuchawkowym również nie przyniosły rezultatów. Zaleca się ostrożność, gdyż nieudane próby mogą prowadzić do krytycznych błędów w oprogramowaniu telefonu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.