Jak robicie simlocka przez SmartMoto z tego modelu ?
Ja mam problem, robię jak wszystkie modele Compal kablem T191/USB lub emulacja COM przez NsPro i po informacji aby wcisnąć power nic dalej się nie dzieje (jak przytrzymam dłużej telefon się załancza), * # i power taż nic.
Kiedyś miałem już taki telefon i też nie zrobiłem.
Ja zadneego com nie emuluje, poprostu wlozylem kabel com/T191 do portu com. Odlapam program ustawiam ze jest na com1 i daje unlock. Czasami trzeba docisnac kabel bo niedochodzi dokladnie.
Tylko jak to zrobić ?
Włożyłem kartę MOTOROLA TEST CARD, podłączyłem zestaw słuchawkowy, ale to mi nic nie daje (przy włączaniu telefonu słyszalny stuk w słuchawce).
Odpuszczam sobie, dzięki za zainteresowanie
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka oraz wgrania polskiego języka do telefonu Motorola W377. Zdjęcie simlocka możliwe jest kodem, jednak użytkownik poszukiwał metody z użyciem boxa, który na ten moment nie obsługuje tego modelu. Pojawiły się informacje, że urządzenia takie jak Smart Clip oraz AcerFleszer potrafią odblokować kartę SIM, a Smart Clip i Victor 2 dodatkowo umożliwiają wgranie polskiego języka. Próby odblokowania przez SmartMoto z użyciem kabli T191/USB, T191/COM oraz emulacji COM przez NsPro nie przyniosły efektu, co wskazuje na problemy z kompatybilnością lub konieczność odpowiedniego podłączenia kabla COM. Sekwencja *# i power nie działa w tym modelu. Próby z kartą MOTOROLA TEST CARD i zestawem słuchawkowym również nie przyniosły rezultatów. Zaleca się ostrożność, gdyż nieudane próby mogą prowadzić do krytycznych błędów w oprogramowaniu telefonu. Wygenerowane przez model językowy.