logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hi8 i 8 - który model Sony Digital8 potrafi to odtworzyć?

Tomasz Paszkiewicz 10 Gru 2003 13:26 4529 4
REKLAMA
  • #1 431876
    Tomasz Paszkiewicz
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Zastanawiam się nad kupnem kamery cyfrowej. Dotychczas miałem kamerę analogową zapisującą w standardzie Video 8. Ale niestety jej życie dobiegło końca, zaś w spadku pozostał mi spory zbiorek nagranych kaset. Na początku mój wybór padł na kamerę miniDV z wejściem cyfrowym i analogowym, potrzebnym w celu przegrania wspomnianych kaset Video 8 na kasetki miniDV (znalazła by się jakaś dobra dusza, która pożyczyłaby mi chodzącą kamerę 8 w celu odtworzenia nagrań analogowych). Ale kiedy zacząłem liczyć czas potrzebny na przegranie całego zbioru, zacząłem szukać innego wyjścia. I jest! Sony Digital8.
    I tutaj mały zgryz :arrow: nie wszystkie modele D8 potrafią odtworzyć analogowe ósemki.
    Mam prośbę do forumowiczów. Która kamera D8 oprócz DCR TRV 355 to potrafi :?:
  • REKLAMA
  • #2 432709
    sowa_46
    Poziom 25  
    Ocena: 84
    Każda DCR powinna odtworzyć analog, możesz mieć problem z poprawnością nagrań, nie wiem jaką kamerką nagrany został materiał ale być może miała rozregulowany tor taśmy więc nawet sprawna analogowa miałaby problemy. Na analogowej widziałbyś nieprawidłowy obraz natomiast DCR tego nie pokaże. Jeżeli chcesz to mogę podjąć się naprawy Twojej kamerki.
  • REKLAMA
  • #3 433161
    Tomasz Paszkiewicz
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Chodzi o to że nie wszystkie, np. DCR TRV245 tego nie potrafi :(
    Moja stara kamerka to Canon G1500 z kolorowym wizjerkiem. W zasadzie jej naprawą nie jestem zainteresowany ponieważ napaliłem się na cyfrę, ale jeżeli mógłbyś coś zasugerować, byłbym wdzięczny. Choroba tego Canonka objawia się czarnymi smużeniami na całym ekranie (od lewej do prawej oczywiście). Czyszczenie głowic nie pomogło...
  • REKLAMA
  • #4 855633
    wojewodzkis
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    TRV 330E da sobie rade z Hi8 .
  • #5 855658
    wojewodzkis
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    dodam jeszcze, że mam taką - działa jak magnetowid cyfrowy można ją zastsować do digitalizacji starych nagrań, a poza tym cena ok. tylko pixeloza mała. :(.
REKLAMA