logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6020 - wyświetlacz zanika po naciśnięciu przycisków, co zrobić?

moro25 11 Gru 2007 10:38 942 3
REKLAMA
  • #1 4575483
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Witam. Telefon już kupiłem w takim stanie po okazyjnej cenie. Praktycznie nie da się używac tego telefonu gdyż nic nie widac na wyświetlaczu, znaczy czasem się pojawi normalnie nazwa sieci ale gdy tylko sie wciśnie jakiś przycisk to zanika obraz i znowu nic nie widać. Jeśli się trochę porusza telefonem to znowu się pojawi nazwa sieci ale po wciśnięciu znika znowu wszystko. Normalnie da się dzwonic z niego i na niego gdy nie widać nic na wyświetlaczu, tylko samo podświetlenie świeci. Teraz nie wiem czy pomoże sama wymiana wyświetlacza czy może to cos na płycie jest zepsute??
  • REKLAMA
  • #2 4575497
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    sprawdz dokladnie złącze lcd, może byc któryś z padów naderwany. Jeżeli lcd raz działa, a raz nie to wina leży po stronie płyty.
  • REKLAMA
  • #3 4575622
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Sprawdziłem dokładnie gniazdo wyświetlacza i wygląda na dobre na pewno a więc sprawa się komplikuję chyba.
  • #4 4576331
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Sprawdz miernikiem przejscia od zlacza wyswietlacza do punktow na plycie glownej troszke nizej od lcd
REKLAMA