logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralka KX-T30810BS + tel Kx-T30830S - wielka Prośba - pil

socratescezary 11 Gru 2007 11:34 1517 5
REKLAMA
  • #1 4575616
    socratescezary
    Poziom 2  
    Witam ! Posiadm jak w termacie analogową centrale z ap systemowym , Dziala pieknie , od tego miesiaca mam druga linie zewnetrzną - i tu powstał problem , Mam zablokowane wyjscia zewnetrzne A2 oraz A3 . Może ktoś wie jak je odblokować ? . W instrukcji użytkownika nie ma ani słowa w tym temacie . A instrukjci serwisowej nie posiadam . Osoby znajace sie na rzeczy - prosze o pomoc , wszystkim z góry #please
  • REKLAMA
  • #2 4578746
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Masz wersję niemiecką, jesli jest podobnie jak w wersji CE to pomogę.
    Przełącznik w centrali przełączasz na Program, telefon systemowy podłączony do pierwszego portu przełącza się w tryb programowania, wprowadzasz kod funkcji 06, albo 07 (dla trybu dziennego, dla nocnego 07 albo 08 w zaleznosci od wersji centrali) to trzeba wyczuć i sprawdzasz jaki wewnętrzny ma wyjscie jakimi liniami miejskimi. Jeśli tylko wyswietli się 1, to dopisujesz 2 i zatwierdzasz przyciskiem Store.
    Poszukaj sobie instrukcji programowania, powienienes znaleźć gdzies na forum. Do ustawienia masz jeszcze tryb wybierania na dodanej linii i kierowanie dzwonienia.
  • REKLAMA
  • #3 4580478
    socratescezary
    Poziom 2  
    Dzieki za odpowiedz na moją prośbę .
    Centrala z telefonem była przywieziona z Niemiec - (inf na wyswietlaczu aparatu systemowego są w j niemieckim.
    Po przełączeniu w centrali przełącznika w pozycje (Program) - istotnie aparat przełączył sie w stan programowania na wyswietlaczu pojawił sie napis : (Prog code eingeb) , następnie wprowadzilem cyfry 06 - na wskutek tego pojawił sie napis (Tag:abgehende AL) - po wielu kombinacjach metodą prob i błedów - udało mnie sie dokonac cudu ! Dzieki tobie kolego - Dziekuje Bardzo
  • REKLAMA
  • #4 4582164
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Naprawdę warto poszukać instrukcji po polsku. Powinno wszystko się pokrywać (z wyjatkiem języka).
  • REKLAMA
  • #5 4583643
    socratescezary
    Poziom 2  
    Tak z pewnością , warto , ale nikt nie ma do identycznego zestawu , mam podobną do 30810H - i juz jest inny aparat systemowy - zupelnie inne przyciski , .
    Moze ktos jest w posiadaniu pow instrukcji - Prosze o informacje . :x-mas:
  • #6 4591423
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Ocena: 97
    Ten telefon, który posiadasz to funkcyjnie prawie to samo co KX-T7030 ( starszy i ma w sumie 11 klawiszy CO ), więc trzeba sobie tylko przetransponować funkcje na trochę inaczej rozłożone klawisze. Sp-phone, redial czy transfer realizują dokładnie te same funkcje co 7030.
    Gorzej jest z centralą bo masz ją w wersji niemieckiej, a tu już mogą być spore róznice. Bardzo przydałaby się znajomość języka niemieckiego. Alternatywnym roziązaniem jest próba zmiany epromu w centrali na wersję pd. Powinno Ci to ułatwić rozwiązanie problemu.
    RP
REKLAMA