Tu sie nie zgodze, wczoraj wlasnie zaladowalem najnowszy soft 5.52 do mojej 6610 przy pomocy cheap flashera(DCT-4)
Jednak moze sie do czegos jeszcze przydac oczywiscie z nowym softem(patch by laser)
jeszcze jedno przy pomocy chinczyka zmienilem soft z 4.18 na 5.52(poprawione wiele bugow) (mcu +ppm) chinczyka zlozylem na plytce uniwersalnej w pare minut tak samo soft znalazlem w pare minut, flasha mozna pobrac z http://www.freegsmteam.sk
hehe no patrz troche mi głupio, ale ten patched MCU co wrzuciłes, załózny ze zapodałbys ppm z innym pakietem jezykowym to aplikacje java itp nie beda działac gdyz sa wczytywane pod konkretny ppm. Testowałes to?
Z tego co wiem to nie MCU jest patchowane tylko program dct4 (MCU i PPM sa z orginalnego pakietu Phoenixa). Ta metoda mozna tylko wgrac MCU + PPM natomiast nie ma mozliwosci wgrania content packa, ale mozna te rzeczy wgrac przez IRDA (jak do tej pory wszystkie aplikacje i gry java ze strony drugstore dzialaja bez problemow)
✨ W dyskusji potwierdzono możliwość wgrania polskiego języka do telefonu Nokia 6610 poprzez instalację odpowiedniego pakietu językowego (MCU + PPM). Proces ten wymaga użycia specjalistycznego sprzętu, takiego jak boxy typu Griffin, Pegaz czy Prodigy, które kosztują od około 500 do 1200 zł, lub taniego flashera DCT-4. Alternatywnie można skorzystać z serwisu, gdzie za niewielką opłatą wykonają tę usługę bez potrzeby używania kabla. Wgranie nowego softu (np. wersji 5.52) jest możliwe i poprawia działanie telefonu. MCU i PPM pochodzą z oryginalnego pakietu Phoenix, natomiast wgranie content packa nie jest możliwe tą metodą, lecz aplikacje i gry Java można instalować przez IRDA. Linki do potrzebnych plików i narzędzi znajdują się na forach GSMHosting i stronach freegsmteam.sk oraz drugstore.gsmhosting.net. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.