logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować regiony DVD APEX, by odtwarzać płyty z regionu 2?

oscar69 10 Gru 2003 21:40 1745 8
REKLAMA
  • #1 432533
    oscar69
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Posiadam DVD oczywiscie amerykanskie firmy APEX. DVD smiga wysmienicie, problem napiecia rozwiazalem transformatorem 220/110 . Pozostaje jeszcze problem regionu2. DVD nie czyta niektorych plyt zabezpieczonych regionem 2 . Czy ktos z szanownych forumowiczow jest w stanie mi pomoc. Nie chodzi mi bynajmniej o instrukcje co i jak , tak jak niektorzy tutaj zapytuja. Przekaze moj sprzecik w dobre rece ktore zrobią z niego multiregion . OCZYWISCIE NIE ZA FRIKO.

oscar69(_at_)hat.pl
    GG 83350

pozdrowka Robert
  • REKLAMA
  • #3 433274
    oscar69
    Poziom 11  
    Hajka. Dzieki za linka. Po baczny oczytaniu sie, sprawdzilem numer mojego APEXA mam AD-1200 , poszedlem aby sie nim pobawic. Jakiez bylo moje zdziwenie kiedy zapodany kod 8-4-2-1 niczego nie wlaczyl. :( Nie udalo mi sie wejsc do secret menu.
    Na zapodanym forum jakis gosc pisa ze ma dokladnie taki sam problem TEN KOD tez u niego nie dziala.
    MOze cos nie tak robie. :(

pozdrowienia oscar69
  • REKLAMA
  • #4 434105
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 868
    Sprobuj pierwszy link jeszcze raz. Tam sa opisane dwie!!! procedury do dwu!!! roznych procesorow.
    Pozdrowionka ze Stanow.
  • REKLAMA
  • #5 437505
    oscar69
    Poziom 11  
    beatom napisał:
    Sprobuj pierwszy link jeszcze raz. Tam sa opisane dwie!!! procedury do dwu!!! roznych procesorow.
    Pozdrowionka ze Stanow.

WITAM PONOWNIE

fakt po przeczytaniu obywu metod uswiadomilem sobie ze mam ten drugi procesor. Po przestudiowaniu instrukcji postepowania i kilkunastu próbach udało mi się OMINAĆ REGION2 . Dzieki wielkie jest to juz jakis krok du przyszlosci. Jednakze ominiecie regionu2 blokuje prawie calkowicie pilota. Aktywnych pozostaje na pilocie kilka przyciskow power eject volume + - mute. Docelowo chcialbym calkowicie usunac region2 tak aby rodzinka nei musiala sie meczyc z "klikaniem" typu TITLE1 TITLE1 TITLE1 az do ominiecia regionu. Hehe , moze ktos ma jakis pomysl na calkowite ZDJECIE REGIONU2 ??

Pozdrowienia i dzieki za wszelkie rady.:))

oscar69
    mail to: oscar69(_at_)hat.pl
    komunikator GG nr 83350

Robert
  • REKLAMA
  • #6 437703
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 868
    Sprobuj moze jeszcze forum z pierwszego linku.
    Jesli masz dostep do pilota uniwersalnego np All-In-One w USA to ustaw go na swojego Apex. Niestety wiecej pomyslow nie mam.
  • #7 437708
    oscar69
    Poziom 11  
    No niestety moj dostep ogranicza sie do plilota standartowego apex. :( Moze chyba ze znajac nazwe i numer pilota , gdzies taki znajde w Trojmiescie. :))
    Blokada pilota opisana jest rowniez na tej stronce z pierwszego linka.
    pozdrowienia oscar69

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz amerykańskiego odtwarzacza DVD firmy APEX model AD-1200 napotkał problem z odtwarzaniem płyt zabezpieczonych regionem 2. Rozwiązaniem okazało się odblokowanie regionu poprzez dostęp do ukrytego menu serwisowego, jednak standardowy kod 8-4-2-1 nie działał na tym modelu, co wskazywało na inny typ procesora. Po zastosowaniu alternatywnej procedury opisanej na forach technicznych udało się ominąć blokadę regionu 2, choć funkcjonalność pilota została ograniczona do kilku podstawowych przycisków (power, eject, volume, mute). Użytkownik poszukiwał metody całkowitego usunięcia blokady regionu, aby uniknąć konieczności ręcznego przełączania tytułów. Wskazano również możliwość użycia uniwersalnego pilota (np. All-In-One z kodem RC6) do pełniejszej kontroli urządzenia. W dyskusji podano linki do serwisów z instrukcjami i hackami dla APEX AD-1200 oraz innych modeli, podkreślając konieczność cierpliwości i znajomości języka angielskiego do samodzielnej modyfikacji firmware’u lub ustawień sprzętowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA