logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie dwóch tunerów Ferguson FX-6600 do konwertera Monoblock i czaszy 80 cm

LukaszK81 12 Gru 2007 21:14 1797 9
REKLAMA
  • #1 4581221
    LukaszK81
    Poziom 10  
    Chciałem sie zapytac o taka mnie interesujaca mnie sprawe ?? Chciałbym Kupic Sobie Zestaw Cyfrowy : W skład niego bedzie wchodził Konwerter MonoBlok czasza 80cm i tuner Feruguson FX-6600 z dwoma czytnikami Kart .
    i Chciałem sie zapytac czy Mozna jakos podłaczyc pod taki zestaw drugi taki sam tuner do drugiego pokoju ?? Jesli moglby mi ktos napisac jak mam taki zestaw podlaczyc taki zestaw ?? Z góry Dziekuje :)

Post był raportowany.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15. [hefid]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4599520
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6174
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: SAT
  • REKLAMA
  • #4 5331710
    stif1-40-64
    Poziom 1  
    prosze o doractwo buduje dom i chce mieć w nim 5 odbiorników tv i na kazdym chciałbym oglądać co innego co mam zrobić chodzi mi oczywiście o telewizje sat i cyfrową nie wiem gdzie mam to wpisać i proszę o podpowiedz
  • #6 5331732
    Doominus
    Poziom 34  
    Ocena: 391
    Rozdział uprawnień jest możliwy tylko dla C+.
    Telewizja naziemna i sat na jednym kablu ?
    Dla 5 odbiorników będzie potrzebny multiswich (niektóre mają sumator z sygnałem tv naziemnej) lub konwerter octo (8 wyjść) i oddzielny kable
    dla tv naziemnej.

Oczywiście w każdym rozwiązaniu tuner jest podpięty oddzielnym kablem czy to do multiswicha czy konwertera.
  • #7 5342794
    erni1189
    Poziom 1  
    chciałbym sie poradzic kupilem dekoder ECHOSTAR DSB-717 problem polega na tym że gorny pasek wskazuje mi 61% natomiast dolny jest cały czas na 0% co mam w taki przypadku robić.
  • #8 5342804
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Ustawić antenę na dobrego satelitę.
  • #9 5342832
    supermach
    Poziom 23  
    Ocena: 93
    Ustaw antenę na satelitę Hotbird. Prawdopodobnie "celujesz" w Astre...
  • REKLAMA
  • #10 5351758
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat podłączenia dwóch tunerów Ferguson FX-6600 do konwertera Monoblock oraz anteny satelitarnej o średnicy 80 cm. Zalecane jest użycie konwertera Monoblock-Twin, który posiada dwa wyjścia umożliwiające podłączenie dwóch tunerów jednocześnie. W przypadku większej liczby odbiorników telewizyjnych, np. pięciu, sugerowane jest zastosowanie multiswitcha lub konwertera octo z oddzielnym kablem dla każdego tunera. Rozdział uprawnień kart jest możliwy tylko dla platformy Cyfrowy Polsat (C+). W instalacjach satelitarnych każdy tuner powinien być podłączony oddzielnym kablem do multiswitcha lub konwertera. Dodatkowo podano link do przykładowego konwertera Monoblock-Twin oraz wskazówki dotyczące ustawienia anteny na odpowiedniego satelitę (np. Hotbird zamiast Astra).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA