W 211 to ten nowszy okular?Bo jakoś roku zapomniałeś wpisać.Jeśli tak to montowałem tam perfecty i było spoko.Co do dog'a to nie zabieram zdania bo nie montowałem.
Dyskusja dotyczy wyboru alarmu do Mercedesa W211 CDI, porównując systemy SEO Perfect oraz DOG. Oba alarmy cechują się podobną jakością, jednak SEO Perfect jest tańszy. Montaż SEO Perfect jest przyjazny, zwłaszcza w wersji z przystawką CAN, dedykowaną nowszym modelom W211 produkowanym od 2002 roku. Dla SEO Perfect dostępny jest program i schemat instalacji, co ułatwia konfigurację. W przypadku sterowania kierunkowskazami, SEO wymaga podłączenia do drzwi, natomiast alternatywnie można zastosować alarm TYTAN DS400CAN, który steruje kierunkami bezpośrednio przez magistralę CAN, co pozwala na miganie kierunków również w lusterkach. W efekcie, SEO Perfect z modułem CAN jest polecany ze względu na kompatybilność i dostępność wsparcia programowego, choć montaż wymaga pewnego zaangażowania przy prowadzeniu przewodów do kierunkowskazów. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.