logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IBM G50 6543-302 - jak naprawić przesuwający się obraz w lewo?

Wadel 14 Gru 2007 23:58 1433 4
REKLAMA
  • #1 4588802
    Wadel
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Jaka moze byc przyczyna gdzie szukac w pierwszej kolejnosci ? Dziekuje z gory za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4589836
    Roman Wosicki
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Przesuwa się podczas pracy, czy już po włączeniu jest przesunięty.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4984076
    tom1eczek
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Witam, mam tą samą usterkę w tym monitorze (IBM G50). Winna jest conajmniej klawiatura zrobiona z pól stykowych i podłączona tandetną tasiemką do pł głownej. Wyczyściłem gnizdo i końcówkę, i po kilku próbach obraz przestał się sam przesuwać ale przyciski są pomieszane ze sobą.

Czy może błędnie zinterpretowałem usterkę i problem tkwi w procesorze, albo jednym z bliskich elementów?

Czy ktoć sobie już poradził z tym problem? wymiana klawiaturki? tylko skąd wziąc nową? Zrobić nową z mikro switchy?

Proszę o pomoc. Monitor jest fajny, ostry i ma dobre kolory, nie chcę go wyrzucac.
  • REKLAMA
  • #4 4987974
    Roman Wosicki
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    A może trzeba by powymieniać trochę elektrolitów filtrujących napięcia zasilające?
  • #5 4998407
    Wadel
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Dokladnie ma super kolorki jak na takiej daty sprzet. Z problemem sobie poradzilem juz jakis czas temu monitorek byl podlewany razem z kwiatkami i posniedzialy styki tej tasmy o ktorej mowi kolega tomeczek. Pomoglo czyszczenie stykow zarowno tasmy jak i na plycie propanolem. Temat zamykam dziekuje za pomoc :]. A koledze radze wszystko porzadnie poczyscic tudziez wymienic mikrostyki bo nie wierze w usterke procesora, nie zawsze wszystko jest takie zle na jakie wyglada :). Pozdrawiam - Wadel.
REKLAMA