logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pionowe paski na wyświetlaczu Nokia 6230i - losowe pojawianie się i rozmazanie

mradowski 15 Gru 2007 11:27 1209 4
REKLAMA
  • #1 4589448
    mradowski
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Witam,
    Na wyświetlaczu mojej nokii 6230i po pewnym czasie zupełnie losowym pojawiają się pionowe paski 3/4 ekranu natomiast 1/3 ekranu w tym czasie jest czytelna ale bardzo rozmazana. Ponowne uruchomienie tel. załatwia problem.
    Wyczyściłem złącze spirytusem, przejżałem wyświetlacz nie ma żadnych pęknięć ani obłamanych rożków - na oko stan idealny.
    Efekt ten jest zupełnie losowy nieraz noszę tel. w kieszeni cały dzień i nic a czasem włącze ponownie i po chwili to samo.

Co może mieć winę?

POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #2 4589484
    Strunawrx
    Poziom 18  
    Przyczyn moze byc mnóstwo zacznij od podmienienia lcd jesli takowy posiadasz
  • REKLAMA
  • #3 4589490
    mradowski
    Poziom 14  
    nie posiadam lcd, rozważam kupno ale wolałbym mieć małą chociaż pewność że to załatwi problem bo lcd do tego modelu to dość duży wydatek.
  • REKLAMA
  • #4 4589509
    Strunawrx
    Poziom 18  
    moim skromnym zdaniem ingerencja w SW czy tez HW bez uprzedniej podmiany lcd nie ma sensu:!:
  • #5 4744291
    mradowski
    Poziom 14  
    Wymieniłem wyświetlacz - problem zniknął.

Prawdopodobnie wyświetlacz po pewnym czasi dawał gdzieś zwarcie bo pozatym że pojawiały się pionowe paski to przy takim stanie moment bateria była pusta, po wymianie LCD i bateria trzyma dłużej.

Temat zamknięty.
REKLAMA