logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór głośników do Technics SA-R330 w budżecie 600-650 zł, kompaktowe modele

tricolore 15 Gru 2007 16:41 1368 2
REKLAMA
  • #1 4590458
    tricolore
    Poziom 11  
    Witam,
    w zwiazku z koniecznoscia wymiany naglosnienia w swoim pokoju jestem zmuszony do kupienia nowych glosnikow.
    Sprzet jaki posiadam i mam zamiar na nim odtwarzac muzyke (glownie klimaty psy-trance, goa i pochodne, ale tez troche ambientu, chilloutu) to jest:
    karta E-MU 0404 w komputerze
    ampli Technics SA-R330
    cd Technics SL-PG460A (czasami poslucham tez na tym jakiejs plyty)

na pare glosnikow chce przeznaczyc ok 600-650zl. (wczesniej to bylo ok 300-350zl, ale zorientowalem sie, ze nic ciekawego z tej cenie nie dostane).

Poczytalem troche, zalozylem watek na innym forum i znalazlem kilka interesujacych mnie modeli:
    Tonsil Premium Sat
    Tannoy M1
    Tannoy M2

Moje wymagania sa takie, ze nie moga byc to wielkie klocki (takie jak Unitry z lat 80 wazace po 20+ kg i bedace wysokosci stolu).
    Docelowo bede chcial je powiesic na wysiegniku na scianie, wiec nie moga byc ani za duze ani za ciezkie (10kg i wielkosc pokroju Tonsil Premium jest ok).
    Na poczatek chce kupic jedna pare glosnikow. Pozniej moze dokupie druga jesli bedzie taka koniecznosc (jakie?).

Pokoj moj ma powierzchnie ok 12m^2.

To chyba wszystkie potrzebne informacje i mozliwe wymagania jakie moglem podac :)
    Mam nadzieje, ze mi pomozecie i ewentualnie wskazecie sklepy we Wroclawiu, gdzie bede mogl jakos od reki dostac owe glosniki.

Oczywisce jak cos innego macie na mysli w podobnej klasie cenowej i spelniajace moje wymagania to prosze o przedstawienie tego :)

Z gory bardzo dziekuje za pomoc :)
    Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #3 4594514
    tricolore
    Poziom 11  
    wlasnie tak sie zastanawialem czy do dobrej kategorii wrzucilem...

swoja droga, coraz bardziej jestem pewien wyboru Tonsil Premium SAT.
    poprawcie mnie jesli moj wybor jest zly.
    pozdrawiam.
REKLAMA