logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elemis 6870 PT92, poduszki na ekranie, gdzie przyczyna?

Seweryn82 18 Gru 2007 16:56 1296 1
REKLAMA
  • #1 4600830
    Seweryn82
    Poziom 19  
    Ocena: 74
    Witam kolegów. Otóż wszedłem sobie w tryb serwisowy tego tv w celu wyłączenia DVD ( mam inne i z tego nie korzystam, a nie chciałem za każdym razem czekać aż DVD się pierwsze załączy) przeglądając tryb serwisowy na opcji "INIT T4B V2.07) tv mi się zresetował i po włączeniu miałem śnieg i poduszki na ekranie. Pytanie jest takie: co ja mogłem tam poprzestawiać. Zresetowałem już go do ustawień fabrycznych i nic jedynie co to przestawił mi się język i znowu zginęły programy. Programy mogę dostroić, lecz poduszki pozostają. Regulacja HP HB HS nic nie pomaga. Czy to może głupi zbieg okoliczności i szukać w elektronice przyczyny? Bardzo proszę o pomoc. Ok W związku z tym że moderator przeniósł mój post do " Początkujący serwisanci" :) skonkretyzuje moje pytanie. Potrzebuje opisu trybu serwisowego do tego modelu. Skasowałem poprzednie ustawienia i nie wiem czy tylko to jest przyczyną moich problemów, czy poprostu miałem pecha i w tym samym momencie poszło nie oprogramowanie a elektronika.
  • REKLAMA
  • #2 4613248
    Seweryn82
    Poziom 19  
    Ocena: 74
    Udało mi się ustawić prawie :) odpowiednio TV. Jeszcze w trybie 16:9 mam obraz nie bardzo pasujący do tych rozmiarów, ale to sobie zostawiam na później. Ponawiam jednak prośbę o dokładny opis serwisówki właśnie tego modelu. Chciałbym porównać czy ustawiłem tak samo lub podobnie. Ps Mylnie myślałem że ustawienia fabryczne są zaprojektowane do konkretnego modelu, okazuję się bowiem że to są standardowe ustawienia danego chasisu, i stąd te problemy oraz podejrzenia o uszkodzoną elektronikę.
REKLAMA