logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K300i - Niedziałające klawisze po wymianie joya i filtra klawiatury

kamiltelefony 21 Gru 2007 05:24 915 2
REKLAMA
  • #1 4609624
    kamiltelefony
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Witam serdecznie kolegów serwisantów...
    Jak w temacie mam problem z SE K300i...Nie wiem jakim cudem stalo sie tak, że po wymianie joya przestaly dzialac klawisze 7,8,9 i klawisz funkcji powrotu czyli ta zakrecona strzalka...

Joy ktorego wlozylem byl nieoryginalny i myslalem ze to jego wina ale tu zaskoczenie...Joy smigał elegancko i delikatnie, jak oryginal.Nie bylo z nim zadnych problemów ale mysle sobie zaloze oryginal bo moze ten jest zwalony i tak zrobilem...

Po wymianie joya nadal nie dzialaja w/w przyciski.
    Filtr klawiatury tez juz wymienilem...
    Teraz mam pytanie takie:

Z serwisówka w reku sprawdzałem przejscia miedzy punktami pod filtrem klawiatury a nia sama i tu zasadzka...Nie ma przejscia miezy punktem, ktoy wedlug schematu odpowiedzialny jest wlasnie za te klawisze...
    Pytanie takie czy jeżeli zrobie crossa z tego punktu do klawiatury i poloze na nim nowy filtr czy to bedzie dzialalo??

Nie chce co chwile zakladac i zdejmowac filtra bo w koncu inne sciezki sie pozrywaja...

Czy ktos juz robił cos takiego??Z góry serdecznie dziekuje za odpowidz i pozdrawiam serdecnie.:D
  • REKLAMA
  • #2 4609638
    kris21
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    witam tak pod filterek możęsz położyć crosa tylko żebyś niezwarł z inną kulką.
    A tak nawiasem mówiąc sprawdziłeś prezjście klawiatury przez joya w se jest tak zrobione żę cała klawiatyra(sygnał)idzie przez joya jak niemasz przejścia to wtedy kombinuj z filtrem
    Załączniki:
    • K300_Keypad_Joy[1].JPG (524.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 4609670
    kamiltelefony
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Czyli w sumie moze wystarczy tylko crossa puscic od joya??Sprawdze w sklepie miernikiem i odezwe sie pozniej...Dzieki za sugestie...
REKLAMA