logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka LG GSA 4167B nie nagrywa DVD, tylko CD - co robić?

tomekwilku123 21 Gru 2007 18:02 2597 6
REKLAMA
  • #1 4611191
    tomekwilku123
    Poziom 2  
    Witam
    Od jakiegoś czasu mam problem z nagrywarką. Nagrywarka nagrywa mi płyty cd a nie chce nagrywać płyt dvd(wcześniej nagrywała). Gdy wybieram pliki do nagrania i przechodzę do tryby wyboru prędkości wszystkie opcje mam zaciemnione i nie mogę kliknąć na przycisk nagrywania, nie moge wybrać prędkości nagrywania itp. Nie znam się na tym dlatego proszę kogoś kto o tym pojęcie o radę
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4611214
    matador123
    Poziom 20  
    Ocena: 34
    Zastosuj się do regulaminu forum. Podaj konfiguracje sprzętową komputera i system operacyjny zainstalowany na nim.
  • REKLAMA
  • #3 4612212
    szymsze87
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Spróbuj przeinstalować sterowniki lub wgrać nowy bios.
  • REKLAMA
  • #4 4612511
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 4613035
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    .bin labtolem zgrany
    Załączniki:
    • lg gsa 4167b.rar (592.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 4617474
    tomekwilku123
    Poziom 2  
    biosa wgrałem i nic. Mam deamona,spróbuje go odinstalować. Wczoraj udało mi się nagrać płytę dvd. Te lepsze płyty mi nagrywa a gorsze nie. Chociaż wcześniej nagrywała mi płyty hawka , których teraz nie chce nagrywać. Ostatnio nagrywałem dvd rw a na drugi dzień na tą samą płytę już mi nie chciała nagrać. Przegrzebałem wszystkie fora i niektórzy pisza ,że nagrywarki lg mają tak,że nie wszystkie płyty nagrywają.

Dodano po 5 [minuty]:

Bonzo jan a czym to otworzyć??? Co zrobić z tym? rozpakowałem i jak klikam to wyskakuje okienko z pytaniem jakiego programu użyć

Podsumowanie tematu

✨ Nagrywarka LG GSA 4167B przestała nagrywać płyty DVD, natomiast nadal nagrywa płyty CD. Problem objawia się brakiem możliwości wyboru prędkości nagrywania oraz zablokowaniem przycisku nagrywania dla DVD. Sugerowano podanie konfiguracji sprzętowej i systemu operacyjnego, przeinstalowanie sterowników oraz aktualizację BIOS-u. Wskazano również na możliwy konflikt z oprogramowaniem Daemon Tools, które może blokować nagrywanie płyt DVD RW. Po odinstalowaniu Daemon Tools problem częściowo ustąpił – nagrywanie DVD działa na lepszych nośnikach, ale nie na wszystkich, co może wynikać z ograniczeń kompatybilności nagrywarki LG z niektórymi płytami. Zalecane jest pobranie i instalacja najnowszego firmware do modelu LG GSA 4167B, który może rozwiązać problemy z nagrywaniem DVD. Dołączono link do firmware wraz z instrukcją instalacji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA