logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Sony CCD TR50E - nie działa przewijanie do tyłu, co sprawdzić?

galante 22 Gru 2007 13:00 1496 1
REKLAMA
  • #1 4613305
    galante
    Poziom 23  
    Ocena: 91
    Naprawiałem z rok temu w serwisie choć nie autoryzowanym kamerę CCD - TR 50E. Wówczas nie odpalała, był problem z elektrolitami. Uczulano mnie na forum, że ten problem powraca.
    Teraz mam problem z przewijaniem do tyłu.
    Włącza się podkreślony trójkąt i tylko restart kamery pozwala na cokolwiek.
    Odtwarza, przewija do przodu, ale do tyłu tylko przez krótką chwilę, albo wcale.
    Wyrzuciłbym ten wysłużony sprzęt do kosza, ale na nową mnie nie stać, ponadto na 8mm mam nagrane całe dzieciństwo moich dzieci, a lubią poglądać i się z siebie pośmiać.
    Poradźcie co tym razem, czy znowu elektrolity, czy coś innego.
    Przypuszczam, ze nie wszystkie mogły być wymienione podczas naprawy z reklamacją.
    Moje możliwości są ograniczone ze względu na małą praktykę, ale mam cierpliwość i czas aby samemu ją spróbować naprawić, lub zepsuć do końca. Na serwisy się już nie piszę ze względu na koszty i powracające problemy.
    A może ktoś w Warszawie lub okolicach chciałby oczywiście za jakieś logiczne pieniądze podłubać, lub pokazać mi na czym ta wymiana elektrolitów polega. Zawiozę sprzęt we wskazane miejsce, lub przywiozę i odwiozę kogoś kto zechciałby pomóc mi i przede wszystkim moim dzieciom.
    Pozdrawiam i miłego weekendu.
  • REKLAMA
  • #2 4629341
    jerzyh
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Jeśli chodzi o samą wymianę elektrolitów (czyli sposób i technikę ) to mogę podać emaila do firmy, która mi wymienia co jakiś czas elektrolity na płycie głównej komputera. Gość jest bardzo uczynny i lubi pogadać i jest niedrogi. Jeśli chodzi o naprawę to sam tego raczej nie zrobi bo firma jest z Kostrzyna nad Odrą i specjalizuje się naprawą komputerów.
REKLAMA