logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radeon 9200SE nie obsługuje funkcji DirectX - co robić?

sosek 23 Gru 2007 15:27 2277 6
REKLAMA
  • #1 4616939
    sosek
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Moja karta graficzna Radeon 9200se nie chce uruchomić żadnej funkcji Directx, chociaż mam zainstalowaną najnowszą wersję tego programu. Po włożeniu innej karty graficznej wszystko działa normalnie. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4616990
    thrower
    Poziom 23  
    Ocena: 11
    Zainstaluj sterowniki do karty graficznej ze strony producenta (niekoniecznie najnowsze znacz najlepsze), potem ponownie zainstaluj DirectX i nie powinno być problemów.
  • REKLAMA
  • #3 4617007
    sosek
    Poziom 13  
    Instalowałem już różne wersje sterowników ale nie pomogło
  • REKLAMA
  • #4 4617095
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    A w jaki sposob "uruchamiasz funkcje directx"? Masz jakis SDK do tego?
  • #5 4617195
    sosek
    Poziom 13  
    Normalnie włączają sie automatycznie. Sprawdzam czy działają wpisując w uruchom dxdiag
  • REKLAMA
  • #6 4618675
    and1987gt
    Poziom 11  
    najlepiej zainstaluj od nowa system ,potem w kolejnosci instaluj najpierw directx9c potem dopiero sterowniki, powinno zadzialac, Mam pytanie do karty graficznej czy jest zintegrowana ? Jesli jest to musisz wgrac sterowniki do plyty gownej
  • #7 4619262
    sosek
    Poziom 13  
    Karta nie jest zintegrowana, na razie włożyłem starą kartę i działa.

Podsumowanie tematu

✨ Karta graficzna Radeon 9200SE nie uruchamia funkcji DirectX pomimo zainstalowania najnowszej wersji DirectX. Problem nie występuje przy użyciu innej karty graficznej. Zalecane jest zainstalowanie sterowników do karty graficznej ze strony producenta, niekoniecznie najnowszych, a następnie ponowna instalacja DirectX. Sprawdzenie działania funkcji DirectX odbywa się przez narzędzie dxdiag. W przypadku problemów sugerowano także reinstalację systemu operacyjnego, instalację DirectX 9c przed sterownikami oraz upewnienie się, czy karta nie jest zintegrowana, co wymagałoby instalacji sterowników płyty głównej. Karta Radeon 9200SE jest kartą dedykowaną, nie zintegrowaną, a problem nie ustępuje mimo prób różnych wersji sterowników.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA