logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp 70GS-61SC ch. GA-10 - BUH515D szybko się nagrzewa i pali, co sprawdzić?

janekpilarski 23 Gru 2007 15:30 1374 3
REKLAMA
  • #1 4616957
    janekpilarski
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    witam wszystkich chetnych mi pomoc.mam taki telewizor na warsztacie jak w temacie.byl spalony buh515,wstawilem drugi a on sie mocno nagrzal w ciagu 15 sekund i strzelil ponownie.wlozylem trzeci tym razem z demontazu sadzac ze tamten byl pisanka ale strzelil tez.zamontowalem czwartego ale odpiolem uzwojenie trafa,najpierw podlaczylem zarowke pod napiecie +165v i tyle bylo po zmierzeniu,pozniej dalem sama zarowke zamiast uzwojenia trafa i ku mojemu zdziwieniu tranzystor sterujacy tylko zarowka tez w pare sekund zrobil sie goracy jak diabel,czyli by wynikalo ze to nie trafo go psuje tylko cos go zle wysterowuje. prosze o podpowiedzi od czego zaczac. dziekuje
    Zdania zaczynamy z dużej litery. Popraw też interpunkcję i dodaj "ogonki" do polskich liter. [diz]
  • REKLAMA
  • #2 4617071
    stachc
    Poziom 29  
    Ocena: 87
    Witam nic nie napisałeś czy w tym czasie pojawiało się wysokie napięcie, czy zaświecił ekran, proszę o więcej informacji.
  • REKLAMA
  • #3 4618076
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 272
    Wymień elki w sterowaniu Hot-a.
    Pozdrawiam.
  • #4 4618399
    janekpilarski
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    o ktore elektrolity chodzi? niby weszlo troche wysokie napiecie,ale nie zdazylem zobaczyc obrazu bo padl buh515, natomiast jak podlaczam zarowke zamiast trafa to bardzo powoli sie rozswietla ale przy tym bardzo mocno grzeje sie buh i wole wylaczyc zeby go nie zalatwic....
REKLAMA