logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault 19 1.7 - Utrata mocy po rozgrzaniu silnika, gaśnie i dusi się

fixer87 24 Gru 2007 11:55 2485 4
REKLAMA
  • #1 4619640
    fixer87
    Poziom 1  
    Mam bardzo wielka prosbe do znajacych sie na REnault 19 z silnikiem 1.7 jednopunktowym wtryskiem..
    Rece mi opadaja , niemam sil ... Zainwestowałem w ten samochód już drugą jego wartość i nie wiem co sie dzieje ..
    Odpalam silnik i chodzi normalnie bo pewnym czasie gdy silnik sie rozgrzeje
    zaczyna tracić moc , na biegu jałowym działa w miarę poprawnie a gdy tylko wbijam na bieg zaczyna sie . Zaczyna sie dusić , traci moc gdy wciskam gaz to gasnie i parska jak kon :D .. Prosze o pomoc bo sie bardzo przywiazalem do tego autka ... odpiscie pls... Jak ktos chce to przesle filmik ale prosze o konkrety

Regulamin pkt 11 wraz z podpunktami, proszę poprawić. goldwinger
  • REKLAMA
  • #2 4620486
    zygu666
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    nie znam sie na reno 19 ale zacząłbym od ustawienia zaworów ustawienia zapłonu na lampę stroboskopowa sprawdź czy działa wyprzedzenie zapłonu na wy wyższych obrotach

Dodano po 3 [minuty]:

a i jeszcze jeśli jest tam pasek rozrządu to sprawdź czy nie przeskoczył o jakiś ząbek oczywiście także całe wysokie napięcie kable, świece
  • REKLAMA
  • #3 4621745
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    przerwa na swiecach
  • REKLAMA
  • #4 4622022
    aaaa
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Jak byś podał nr;VIN/typ silnika i rok produkcji samochodu to może otrzymasz więcej porad.

Temat;(powinien zawierac konkretne dane dot,postu)
  • #5 4624452
    robson245
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    dużo to nie jest roboty ,a spróbować warto w takim przypadku, a mianowicie czy drożny jest układ wydechowy .pozdrawiam.
REKLAMA