logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie umieścić pliki filmów na PSP po konwersji z DivX?

jonbob 26 Gru 2007 10:49 73965 6
REKLAMA
  • #1 4624380
    jonbob
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    witam wszystkich.
    mam program do zmieniania formatu divx do psp. ale nie wiem gdzie wrzucić zmieniony plik na konsole. wrzucam do każdego katalogu ale i tak konsola nie widzi żadnych filmów.
  • REKLAMA
  • #2 4624447
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 525
    W psp wrzuca sie do katalogu video, zależy jeszcze jakiego masz softa? A ten program który posiadasz robi dwa pliki? bo w psp musza być dwa. Dobre programy do tego znajdziesz na stronie www.pspoland.pl
  • REKLAMA
  • #3 4624475
    jonbob
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    robię winavi i robi dwa pliki ale na konsoli nie ma katalogu wideo, oco tu chodzi
  • REKLAMA
  • #4 4624905
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 525
    Może tak kolega podał by wersje softu?
  • #5 5182201
    Bids
    Poziom 1  
    moze mi ktoś powiedziec do jakiego folderu mmam wrzucic filmy jak mam softa 3.80
  • #6 5201192
    lordv4
    Poziom 10  
    Jeden z lepszych programów do przerabiania filmów na PSP to "PSP MOVIE CREATOR".Wybierasz rozdzielczość (max.368x208),Framerate(29,97fps),ustawiasz kodek MPEG4(można też H264),ustawiasz Bitrate(1000kbps wystarczy),możesz też ustawić jakość dzwięku.Wciskasz "Record it" i film się przerabia(trwa to na ogół tyle ile ma film).Po przerobieniu program się zapyta czy chcesz go przegrać na PSP,podłączasz konsolke i zrzucasz film.Nagrywa się on do katalogu X:\MP_ROOT\100MNV01 ,gdzie X to litera karty pamięci PSP widzianego prze PC(nie musisz nic zmieniać,program sam wie gdzie go nagrać).
    W razie problemów załączam linka z dokładniejszymi instrukcjami :) http://www.online-psp.net/topics27/jak-przero...film-na-konosle-playstation-portable-vt51.htm
  • REKLAMA
  • #7 5328469
    3rzyk
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Filmy wrzuca się do folderu "ms0:/video/tu" nie zależnie od wersji softu, a co do zdań pana Jarewa nie są potrzebne dwa plik wystarczy jeden z filmem bo drugi to tylko miniaturka które się wyświetla po najechaniu na wybrany film w psp. Ja osobiście polecam do konwertowania program Xvid4PSP wbrew pozorom program przerabia ze wszystkich formatów nie tylko Xvid.

P.S.: Wersja softu jest ważna tylko wtedy jeśli konwertujesz na format MP4[AVC] czyli na wysoką rozdzielczość wtedy potrzebny soft większy lub równy 3.30

Podsumowanie tematu

✨ Aby odtwarzać filmy na konsoli PSP po konwersji z formatu DivX, pliki należy umieścić w katalogu "video" na karcie pamięci PSP (ms0:/video/). W przypadku braku widocznego katalogu wideo na konsoli, warto sprawdzić wersję oprogramowania systemowego (softu), gdyż może to wpływać na kompatybilność i lokalizację plików. Do konwersji filmów polecane są programy takie jak WinAVI (generujący dwa pliki, choć wystarczy jeden z filmem, drugi to miniaturka), PSP Movie Creator (umożliwiający ustawienie rozdzielczości do 368x208, kodeka MPEG4 lub H264, bitrate około 1000 kbps oraz jakość dźwięku) oraz Xvid4PSP (obsługujący wiele formatów wejściowych). Po konwersji pliki trafiają do folderu MP_ROOT100MNV01 na karcie pamięci, skąd PSP je odczytuje. Wersja softu PSP jest istotna szczególnie przy odtwarzaniu filmów w wysokiej rozdzielczości MP4 AVC, wymagając co najmniej wersji 3.30. Nie jest konieczne posiadanie dwóch plików filmowych, wystarczy jeden plik w odpowiednim formacie i lokalizacji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA