logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3/V3v z Vodafone - brak MMS i WAP w sieci Play, co zrobić?

gucio27 27 Gru 2007 13:33 1909 5
REKLAMA
  • #1 4627891
    gucio27
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, kupiłem od znajomej motorolkę V3 razr - po podłączeniu jej pod komputer pisze Motorola V3v i to mnie zaciekawiło . Ale w czym problem , mam karte z sieci PLAY i nie mogę wysyłać MMS-ów i nie mam vap-u .? przysyłali mi juz kilkakrotnie sterownuki i sm próbowałem , na nic to się zdało.. wczesniej miała na orange i chodziło jej - co może być przyczyną.

Moze nowy soft do V3 razr - ale nie posiadam :|
  • REKLAMA
  • #2 4628005
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    V3v to jest V3razr tylko oznaczenie "V" mówi o tym że była robiona na sieć Vodafone. Trzeba teraz wgrać jej niebrandowane oprogramowanie, które pozwoli Ci ustawiac sobie telefon dowolnie pod każdą sieć. Zrobisz to w każdym serwisie za 20-30 PLN.
  • REKLAMA
  • #3 4628943
    gucio27
    Poziom 10  
    Ok dzięki .

A czy jeśli bym mial taki soft to czy sam to zrobię przez kabel i PC-ta ??
  • REKLAMA
  • #4 4629135
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    nie musisz wgrywac oprogramowania niebrandowanego poprostu ustaw sobie ustawienia mms-ow i wap-u i bedziesz mial wszystko dostepne wejdz na strone pleya bedziesz miec ustawienia lub idz do salonu i oni ci ustawia
  • REKLAMA
  • #5 4631879
    gucio27
    Poziom 10  
    no nie wiem , dzwoniłem juz z 30 razy i za każdym razem wysyłali mi kody i zainstalowałem, gasiłem telefon i nic :|. nawet byłem w 5 punktach Play i w dwóch się bawili ale nie zrobili w tych trzech nawet nie wiedzieli gdzie mają wejść bo trzymali v3 PIERWSZY RAZ W RĘKU. raczej tak jak mówi kolega z góry trzeba wgrać nowe oprogramowanie i ustawic ... Sam juz nie wiem :(
  • #6 4632130
    gomezf1
    Spec od GSM
    Ocena: 19
    poochone napisał:
    nie musisz wgrywac oprogramowania niebrandowanego poprostu ustaw sobie ustawienia mms-ow i wap-u i bedziesz mial wszystko dostepne wejdz na strone pleya bedziesz miec ustawienia lub idz do salonu i oni ci ustawia

Jeżeli SW jest brandowane np. pod Vodafone, to choć byś się nie wiem jak sprężył, to nie ustawisz wszystkiego pod inną sieć.

Cytat:
    raczej tak jak mówi kolega z góry trzeba wgrać nowe oprogramowanie i ustawic ... Sam juz nie wiem

Dokładnie, tak jak pisałem na początku.
REKLAMA