logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć konto pocztowe na Interii i Google? Instrukcje krok po kroku

rob321 28 Gru 2007 08:33 12288 7
REKLAMA
  • #1 4630842
    rob321
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam!!
    Jak w temacie chciałbym usunąć konta pocztowe (moje) z Interii oraz Google proszę o pomoc?
    Dziękuje i pozdrawiam
    Robert
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4631136
    rob321
    Poziom 17  
    Witam!!
    Serdeczne dzięki za pomoc!! Mam jeszcze jedno pytanko mój brat podsłuchuje w jakiś sposób moje rozmowy przez gg używa do tego jakiegoś sniffera czy coś w tym stylu pytanie jak mogę skutecznie sie przed tym zabezpieczyć no i jaki to jest program ten sniffer?
    Pozdrawiam
    Robert
  • #4 4631163
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Sniffer .

Skuteczne zabezpieczenie to odłączenie brata od sieci lub używanie komunikatora z szyfrowaną transmisją.
  • REKLAMA
  • #5 4639128
    rob321
    Poziom 17  
    Znaczy jest tak on ma net z kablówki a ja ma wifi oba komputery nie są połączone (wyklucza to odległość pomiędzy nami różne miejsca zamieszkania) mało tego to po tym jak sie wyprowadził zrobiłem gruntowny format, więc wykluczam programy typu keyloger nie ma on dostępu do mojego PC i zastanawiam sie jak on to zrobił!! Oczywiście jest to nie etyczne, o czym go poinformowałem
  • REKLAMA
  • #6 4639141
    gavron
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    kolego, jesli jestescie u tego samego providera (np. kablowka) to jest to mozliwe gdyz cala "kablowka" to jeden wielki LAN :) wystarczy ze zna twoje ip i moze DUUUUZZZOOO....

zainteresuj sie snifferem do GG (pewnie tego programu uzywa twoj braciak).
  • #7 4640775
    rob321
    Poziom 17  
    znam potocznie działaie sniffera gg ale nie jest ot ten sam provider
  • #8 4644604
    lichtar
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Sniffer gg nie nasłuchuje Twojego komputera, tylko Twój numer gg na serwerze gg, u siebie nic nie zrobisz, nawet jak zmienisz IP. Najlepiej zmień numer GG i nic nie mów bratu, powiadom tylko znajomych z gg.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła usunięcia kont pocztowych na Interii i Google. Podano, że konto Interia usuwa się za pomocą odpowiedniego formularza, a konto Gmail według dostępnych instrukcji. W dalszej części poruszono problem podsłuchiwania rozmów przez komunikator GG za pomocą sniffera. Zasugerowano, że skuteczną ochroną jest odłączenie intruza od sieci lub korzystanie z komunikatora z szyfrowaną transmisją. Wyjaśniono, że sniffer do GG działa na poziomie serwera, monitorując numer GG, a nie komputer użytkownika, więc zmiana IP nie pomaga. Wskazano, że najlepszym rozwiązaniem jest zmiana numeru GG i poinformowanie tylko znajomych, nie zaś osoby podsłuchującej. Omówiono także możliwość podsłuchu w sieci kablowej, gdzie komputery mogą być w jednym LAN, co ułatwia sniffing.
REKLAMA